Home » » Μία σύλληψη για την επίθεση στην Ελληνικός Χρυσός

Μία σύλληψη για την επίθεση στην Ελληνικός Χρυσός

Written By Αόρατος on 18 Φεβρουαρίου 2013 | 10:46 π.μ.

Ένας άνδρας 54 ετών συνελήφθη τη νύχτα για συμμετοχή στην επίθεση την οποία εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, δεκάδες άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στην αστυνομική διεύθυνση Πολύγυρου μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής των Μεταλλείων, ο οποίος προσήχθη χθες στο Τμήμα Ασφάλειας Πολύγυρου με ακόμη δύο άτομα. Σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ακόμη ένας ύποπτος. Οι υπόλοιποι - συνολικά 33 προσαχθέντες - αφέθηκαν ελεύθεροι.

 Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων εργαστηριακής εξέτασης σε βιολογικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της επίθεσης (κηλίδες αίματος, υλικό σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, ένας πυρσός και μια χειρουργική μάσκα).

 Χθες, κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι περί «τυφλών» προσαγωγών υπόπτων από την αστυνομία.

 Μαρτυρίες κάνουν λόγο για 50 ένοπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο εργοτάξιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, προπηλάκισαν και έδεσαν τους φύλακες, περιέλουσαν σημεία της περιοχής με βενζίνη και έβαλαν φωτιά που προκάλεσε φθορές σε οχήματα της εταιρείας και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

 Μάλιστα, οι δράστες φέρονται να είχαν κόψει και τοποθετήσει δέντρα προκειμένου να καθυστερήσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής.

 Από την επίθεση, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία διήρκησε 15 λεπτά, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις φύλακες.

 Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως βρέθηκαν βόμβες μολότοφ οι οποίες δεν ανεφλέγησαν.

 Πηγή: ΑΜΠΕ
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS