Home » , , » Η μετοχή του Google σε ιστορικό υψηλό

Η μετοχή του Google σε ιστορικό υψηλό

Written By Αόρατος on 4 Φεβρουαρίου 2013 | 10:03 π.μ.

Νούμερο ρεκόρ κατέγραψε η μετοχή του Google, την Παρασκευή στο Αμερικανικό χρηματιστήριο. Η αξία της εταιρείας εκτοξεύθηκε και η μετοχή έκλεισε στα 775.6 δολάρια, ενισχυμένη κατά 2.63%. Η χρηματιστηριακή αξία του Google άγγιξε τα 255.69 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ενώ το Google ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιθανό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, η τιμή της μετοχής έπιασε ιστορικό υψηλό στα 775.6 δολάρια. Η δικαιολογία για το ιστορικό ρεκόρ είναι τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο τελευταίο τρίμηνο και η εξάπλωση του Android σε όλο τον κόσμο.

In today’s multi-screen world, the opportunities are endless –Larry Page

Στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 το Google παρουσίασε κέρδη αλλά με την Motorola να συνεχίσει ακόμα να καταγράφει ζημιές και το κόστος ανά κλικ διαφήμισης να συνεχίζει να μειώνεται σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η αγορά περιμένει να δει τις επόμενες κινήσεις του Google, το φημολογούμενο Google X Phone αλλά και τις προσπάθειες της εταιρείας σε τομείς που παραδοσιακά δεν έχει θέση, όπως για παράδειγμα η ηλιακή ενέργεια, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και οι υπολογιστές που φοριούνται (Google Project Glass).

Σε σύγκριση με την Apple όπου τελευταία η μετοχή της βρίσκεται υπό πίεση, το market cap του Google περιορίζεται στα 255.69 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 425.98 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία του Tim Cook.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS