Home » , , » «Αιώνιο» ντέρμπι με έπαθλο την πρώτη θέση Το ελληνικό clasico θα διεξαχθεί το βράδυ στο ΣΕΦ

«Αιώνιο» ντέρμπι με έπαθλο την πρώτη θέση Το ελληνικό clasico θα διεξαχθεί το βράδυ στο ΣΕΦ

Written By Αόρατος on 4 Φεβρουαρίου 2013 | 10:05 π.μ.

Με το ντέρμπι των «αιωνίων» θα πέσει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.

 Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ (19:00) τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και, όπως κάθε χρόνο εδώ και πολύ καιρό, η νίκη αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και κατ΄ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

 Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει νικηφόρα με 64-60 από το ΟΑΚΑ, αλλά η ήττα από τον ΠΑΟΚ ξανάβαλε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στη διεκδίκηση της πρωτιάς.

 Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει αύριο είναι σχεδόν βέβαιο ότι εξασφαλίζει την κορυφή έως το τέλος, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν ξεφεύγει απλώς κατά δύο νίκες του αντιπάλου του, αλλά για να «εκθρονιστεί» από τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να χάσει τρεις φορές, αφού θα υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδι έχοντας δύο νίκες.

 Από την άλλη, αν οι «πράσινοι» νικήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων θα τεθούν επικεφαλής στη βαθμολογία. Το κίνητρο λοιπόν είναι μεγάλο για τον Παναθηναϊκό, όμως αναλόγως δύσκολο θα είναι και το εγχείρημα να «σπάσουν» μια από τις δυσκολότερες έδρες στην Ευρώπη.

 Να σημειωθεί ότι οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι εκ νέου την προσεχή Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS