Home » , , , , » «Μακάρι ο Παπανδρέου να είχε ακούσει τον Καραμανλή, τώρα θα ήμασταν καλύτερα»

«Μακάρι ο Παπανδρέου να είχε ακούσει τον Καραμανλή, τώρα θα ήμασταν καλύτερα»

Written By Αόρατος on 3 Φεβρουαρίου 2013 | 9:39 π.μ.

Μετά τη σκληρή κριτική που του ασκήθηκε για τα όσα είπε για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Στουρνάρας -αλλά προφανώς και με άνωθεν εντολή- αναγκάστηκε να τα πάρει όλα πίσω, αφού ο αναβρασμός που προκλήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αν ο κ. Παπανδρέου δεν είχε επιμείνει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει την δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2010, για την λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι. Ενδεχομένως να μπαίνουμε σε ένα μνημόνιο με τους όρους της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Ήταν τεράστιο το λάθος του κ. Παπανδρέου να που ενέμεινε αρχικώς στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Σημειώστε δε – το έχω ξαναπεί – ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα πολύ πριν από τις εκλογές.»

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το επόμενο έτος , σημειώνοντας μάλιστα πως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διόρθωση ορισμένων αδικιών σε περίπτωση που το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου.

«Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, προειδοποιώντας ωστόσο κατά τυχόν «υπεραισιοδοξίας».

Παρά ταύτα, ερωτηθείς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες λόγω του μπαράζ φόρων, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως, δίχως να παραγνωρίζει τις «δυσκολίες του κόσμου», «τούτη την ώρα δεν γίνεται διαφορετικά», καθώς η χώρα μας οφείλει να καλύψει έως το 2014 «τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μίας ολόκληρης δεκαετίας».
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS