Home » , , » Αλλαγή προγράμματος λόγω «λάθους του ΔΝΤ» ζητά η ΔΗΜΑΡ

Αλλαγή προγράμματος λόγω «λάθους του ΔΝΤ» ζητά η ΔΗΜΑΡ

Written By Αόρατος on 17 Φεβρουαρίου 2013 | 10:46 π.μ.

Την «τροποποίηση και τη συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», που έχει συμφωνήσει η χώρα με τους δανειστές της, ζητεί η ΔΗΜΑΡ, λόγω του λάθους του ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή. Μετά την αντιπολίτευση, με την ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ δημιουργεί νέες πιέσεις στην κυβέρνηση, η οποία ήθελε να κλείσει  το ζήτημα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr Μαξίμου και Στουρνάρας είχαν ζητήσει από την τρόικα να αποθαρρύνει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το θέμα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία με το tvxs.gr τόνισε πως «η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι θα ήταν εγκληματικός λάθος να μην αξιοποιηθεί η ομολογία λάθους του ΔΝΤ».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει πως «η δημόσια παραδοχή από το ΔΝΤ του λάθους στον υπολογισμό των επιπτώσεων από τη μείωση των δημοσίων δαπανών, συνιστά μια ομολογία αστοχίας».
 
«Η αναγνώριση αυτή, δεν δημιουργεί πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας. Υποδεικνύει όμως την ανάγκη, μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, να υπάρξει  τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», τονίζει και προσθέτει:
 
«Η τροποποίηση πρέπει να αφορά σε μέτρα που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογούμενων. Η  συμπλήρωση πρέπει να αφορά σε μέτρα όπως η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η σημαντική αύξηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε  στοχευμένα έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και η υποστήριξη των ανέργων με άμεσες  δράσεις».

tvxs.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS