Home » , , » Σόρος: Η λιτότητα θα φέρει ύφεση και στο τέλος επανάσταση

Σόρος: Η λιτότητα θα φέρει ύφεση και στο τέλος επανάσταση

Written By Αόρατος on 8 Φεβρουαρίου 2013 | 7:34 π.μ.

Πυρά κατά του Βερολίνου εξαπέλυσε ο οικονομολόγος Τζορτζ Σόρος ο οποίος τόνισε ότι η πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο θα βυθίσει την Ευρώπη σε μία δεκαετία ύφεσης και εν τέλει στην επανάσταση και στη διάλυση της Ε.Ε..

Σε συνέντευξή  του, στην ολλανδική τηλεόραση, δήλωσε πως ανησυχεί πολύ για το ότι το ευρώ μπορεί να καταστρέψει την ΕΕ. "Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι η λύση στο χρηματοπιστωτικό πρόβλημα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα", είπε.

"Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που επιβάλλει στην ευρωπεριφέρεια – το πρόγραμμα λιτότητας – είναι αντιπαραγωγική. Δεν μπορεί να επιτύχει. Αυτή τη στιγμή ασκείται ασυναίσθητα, χωρίς κακές προθέσεις, μια μεγάλη πίεση στο Νότο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγείται σε μια μακροχρόνια ύφεση", ανέφερε.

"Και μπορεί να κρατήσει περισσότερο από μια δεκαετία, στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, ώσπου ο πόνος να γίνει τόσο μεγάλος όπου μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και επανάσταση, μια απόρριψη της ΕΕ και αυτή θα είναι η καταστροφή της ΕΕ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο τίμημα για τη διατήρηση του ευρώ, το οποίο αρχικά είχε εισαχθεί για να υπηρετεί την ΕΕ", επεσήμανε.

"Μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, όπως και η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν μια πολύ κακή συμφωνία, αλλά κράτησε 70 χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καταδικασμένη να διαλυθεί" προέβλεψε, αποκαλώντας τη διάλυση της ΕΕ μια τραγωδία.

Τέλος, πάντως, διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν προκαλεί εσκεμμένα τη διάλυση της Ε.Ε. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι η Γερμανία δεν κατανοεί την πολυπλοκότητα της κατάστασης.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS