Home » , , » Στήριγμα Σαμαρά τα κρυφά γκάλοπ και τα... μισόλογα

Στήριγμα Σαμαρά τα κρυφά γκάλοπ και τα... μισόλογα

Written By Αόρατος on 1 Φεβρουαρίου 2013 | 10:33 π.μ.


  Το σκηνικό έντασης, οι προβλέψεις για γενίκευση των κοινωνικών αντιδράσεων, οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και οι ενστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» δεν ανησυχούν το Μέγαρο Μαξίμου, που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η πολιτική πυγμής θα συνεχιστεί.
Ο πυρήνας των συνεργατών του πρωθυπουργού (Χρ. Λαζαρίδης, Δ. Σταμάτης και Γ. Μουρούτης, Γρ. Τσιμογιάννης), αλλά και βασικοί υπουργοί, όπως ο Ν. Δένδιας (που δήλωσε ότι θα κλείσουν οι λογαριασμοί που είναι ανοιχτοί από το '74) και ο Κ. Χατζηδάκης, εκτιμούν ότι η Ν.Δ. μόνο κέρδη μπορεί να έχει από τη σκλήρυνση της στάσης της σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ δεν θεωρούν μείζονος σημασίας ενστάσεις κυβερνητικών στελεχών όπως του Δ. Αβραμόπουλου, του Ευρ. Στυλιανίδη κ.ά., τουλάχιστον όσο αυτές δεν δημοσιοποιούνται.

Δεξιά οφέλη

 Παράλληλα, δεν αξιολογούν ως σημαντικές τις ενστάσεις που υπάρχουν από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη, για τις οποίες το Μαξίμου εκτιμά ότι οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι ενώ ως κυβερνητικοί εταίροι δεν αποστασιοποιούνται, η δεξιά στροφή της κυβέρνησης φέρνει οφέλη μόνο στον πρωθυπουργό και στη Ν.Δ. και απώλειες για την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου. Θεωρούν δε δεδομένο ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, όσο και αν ενταθεί το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στα χέρια του μυστικές δημοσκοπήσεις του τελευταίου 48ώρου που δείχνουν ότι η σιωπηρή πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης στηρίζει ή δεν ενοχλείται από τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης και την αυταρχική αντιμετώπιση όσων διαφωνούν και κινητοποιούνται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Αυτό, όπως εξηγούν συνεργάτες του πρωθυπουργού, βεβαίως δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, αλλά όσο δεν αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες για την πολιτική και κοινωνική ένταση, «δεν υπάρχει λόγος αλλαγής γραμμής».

 Σε πολιτικό επίπεδο:

Πρώτον, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η συνέχιση της σκληρής στάσης -και κατά του ΚΚΕ- θα ενισχύσει τον Α. Σαμαρά και τη Ν.Δ., ενώ παράλληλα φέρνει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που «πληρώνουν το μάρμαρο» της δεξιάς στροφής της κυβέρνησης. «Το πρόβλημα το έχουν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, όχι ο Σαμαράς» σημειώνουν.

Δεύτερον, εκτιμούν ότι η δυναμική είσοδος του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ. αλλά στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποκτήσει ανταγωνιστή στην αντιπολίτευση, που τους τελευταίους μήνες κυριαρχούσε. Θεωρούν δε βέβαιο ότι σύμπραξη ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο δεν θα υπάρξει, όσες «επιθέσεις φιλίας» και αν γίνουν από την Κουμουνδούρου προς τον Περισσό.

«Λογαριασμοί του '74»

 Σε αυτό το κλίμα, ήταν ενδεικτική όσο και αποκαλυπτική της γραμμής και των προθέσεων Σαμαρά η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος σε ομιλία του προχθές είπε:

 «Ηρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοικτοί από το 1974-1975 μέχρι σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία είτε καταλήψεις είτε μεταναστευτικό είτε αυτά λέγονται το άγος της Marfin. Ολα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους και ο δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνον ένας, η εφαρμογή του νόμου για όλους».


enet.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS