Home » , , » Σε γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προχωράει η ΓΣΕΕ

Σε γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προχωράει η ΓΣΕΕ

Written By Αόρατος on 1 Φεβρουαρίου 2013 | 10:35 π.μ.

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Αιχμή των αιτημάτων της απεργίας είναι, η «υπογραφή και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» και η λήψη «ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων».

 Η ΓΣΕΕ ζητά επίσης, την «ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».

 Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι τα συνδικάτα εξακολουθούν να διεκδικούν «το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές» ενώ σημειώνει, ότι «τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, επιβάλουν τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων».

Πηγή: ΑΠΕ
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS