Home » , » Μεξικό: Πολύνεκρη έκρηξη στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου

Μεξικό: Πολύνεκρη έκρηξη στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου

Written By Αόρατος on 1 Φεβρουαρίου 2013 | 10:17 π.μ.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 17 γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε ουρανοξύστη στο κέντρο της πόλης του Μεξικού στον οποίο στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Pemex, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:00 τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι από τους 3.500 εργαζόμενους στην εταιρεία ήταν έτοιμοι να φύγουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στους πρώτους ορόφους του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευτούν σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν να σωθούν.


 Έξι ώρες μετά από την έκρηξη ο πρόεδρος του Μεξικού Πένια Νέτο έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως ένας άνθρωπος που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του πρώτου ορόφου του 54οροφου ουρανοξύστη διασώθηκε. «Δεν γνωρίζω τα αίτια της έκρηξης», πρόσθεσε ο μεξικανός πρόεδρος.

 Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως πιθανόν η έκρηξη να προκλήθηκε από συγκέντρωση αερίου στο τμήμα ηλεκτροδότησης των πρώτων ορόφων.

 «Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια της έκρηξης», ανέφερε, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ.

 Εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχναν τους διασώστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους κυρίως από τους πρώτους ορόφους του κτηρίου, όπου πιστεύεται ότι σημειώθηκε η έκρηξη.

 «Το κτήριο κλυδωνίστηκε, το ρεύμα κόπηκε και ξαφνικά υπήρχαν συντρίμμια παντού. Οι συνάδελφοί μας, μας βοήθησαν να βγούμε από το κτήριο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

 Η Pemex είχε δηλώσει αρχικά ότι το κτήριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκκενώθηκαν εξαιτίας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη χωρίς να όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια.

 Πάντως η εταιρεία ανακοίνωσε πως όλες οι λειτουργίες της θα συνεχιστούν κανονικά. «Ολες οι υποχρεώσεις μας προς τους εμπορικούς και οικονομικούς μας συνεργάτες θα εκπληρωθούν στο χρονικό πλαίσιο που έχει οριστεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS