Home » , » Νέα Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%

Νέα Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%

Written By Αόρατος on 16 Φεβρουαρίου 2013 | 12:45 μ.μ.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse. Καταλληλότερος ο "κανένας". Τι απαντούν οι ψηφοφόροι σχετικά με τις συνεργασίες των κομμάτων
Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "6 μέρες".

Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 21,5%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20%, η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα για τις πολιτικές συνεργασίες των κομμάτων.

Από όσους δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 56% επιλέγει τη ΔΗΜΑΡ, μόλις το 5% επιλέγει τη ΝΔ, ενώ 39% δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απαντά.

Από τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ, το 47% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 24% τη ΝΔ ενώ το 29% δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απαντά.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, προτιμούν τη συνεργασία με τη ΝΔ σε ποσοστό 50%, με τον ΣΥΡΙΖΑ το 25% και το υπόλοιπο 25% δεν εκφράζει γνώμη.

Μάλιστα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ζητούν κατά 69% ανανέωση των πάντων στο κόμμα τους και κατά 22% ανανέωση προσώπων.

Όσον αφορά τον "καταλληλότερο για πρωθυπουργό", προηγείται όπως συνήθως ο "κανένας" με 44%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 30% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.

Τέλος, σε ερώτημα σχετικά με την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό και των ναυτεργατών, το 44% απαντά ναι και μάλλον ναι και το 45% όχι και μάλλον όχι.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS