Home » , , , , » "O έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε"

"O έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε"

Written By Αόρατος on 13 Ιανουαρίου 2013 | 11:33 π.μ.

H είδηση της επικείμενης συνάντησης του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε εξέπληξε και το γερμανικό τύπο. Σύμφωνα με την DeutscheWelle, σε πολλές online εκδόσεις των γερμανικών ΜΜΕ γίνεται αναφορά στο θέμα.
Το Focus σε δημοσίευμα του με τίτλο «Ο έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε» αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με την πολεμική του ενάντια στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή πολιτική να γίνει δημοφιλής. Σύντομα ο ακροαριστερός θα έλθει στο Βερολίνο και με την ευκαιρία αυτή θα τα ψάλει στον Σόιμπλε».

 Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες «η καγκελάριος Μέρκελ ακολουθεί το σχέδιο μιας γερμανικής Ευρώπης».

 Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει αποικία χρέους και ο ευρωπαϊκό Νότος να μετατραπεί σε μια ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας.

 Το πρακτορείο ειδήσεων dapd αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «μερκελιστές», οι οποίοι υπακούν στα κελεύσματα της καγκελαρίου.

 Τσίπρας: "Επικίνδυνη για όλη την Ευρώπη η πολιτική λιτότητας"

 Επικίνδυνη, όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Βερολίνο.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS