Home » , , , , » Banana Republic: Στη χώρα του εξευτελισμού των πάντων

Banana Republic: Στη χώρα του εξευτελισμού των πάντων

Written By Αόρατος on 13 Ιανουαρίου 2013 | 5:21 μ.μ.

Στη χώρα που τα πάντα εξευτελίζονται και διακωμωδούνται, οι θεσμοί, τα πρόσωπα, οι διαδικασίες, δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς μια διαφορετική εξέλιξη από αυτή που –προκαθορισμένα- οδηγείται η υπόθεση Λαγκάρντ.
Ένας βολικός υπεύθυνος για την αλλοίωση της λίστας, ο Διώτης, που βγάζει λάδι τους δύο υπουργούς Οικονομικών....
Ένα επίσης βολικό χρονικό «κενό», αφού έφυγε ο Παπακωνσταντίνου από το ΥΠΟΙΚ και πριν αναλάβει ο Βενιζέλος (αυτό κι αν είναι σύμπτωση!).

 Απανωτά πορίσματα πραγματογνωμόνων για το χρόνο αλλοίωσης της λίστας, όπου ο καθένας υιοθετεί ό, τι τον βολεύει και κανένας να μην μπορεί να στοιχειοθετήσει συγκεκριμένη κατηγορία για κανέναν (πολιτικό, εννοείται).

Η κοινή λογική βιάζεται με χυδαίο τρόπο, όπως ακριβώς έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να συμπεριφέρεται το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Με αλαζονεία, απληστία, θρασύτητα, ασυδοσία, έχοντας εξασφαλίσει την ατιμωρησία του.

 Όλα αυτά σε μια χώρα όπου η έννοια της πολιτικής ευθύνης και ευθιξίας είναι ανύπαρκτη, πολλώ δε μάλλον της ποινικής ευθύνης.

 Άλλωστε, ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις απαράδεκτης πολιτικής συμπεριφοράς, οι συνέπειες δεν θα είναι βαριές, αν δεν είναι εντελώς ανύπαρκτες.
 Εκτός και αν χρειαστεί, πράγμα σπανιότατο, να πετάξουν κάποιον να κατασπαραχθεί από τα λιοντάρια στην αρένα, για το θεαθήναι...
 Έτσι και τώρα. Εξόφθαλμη η παραβίαση της κοινής λογικής για να προστατευθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
 Και κανένας από όλους αυτούς, του συστήματος και των φερεφώνων του, δεν διαθέτει κοινό νου για να αντιληφθεί ότι η ουσία της υπόθεσης δεν είναι η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε.

 Η ουσία είναι η υπόθαλψη της φοροδιαφυγής ολίγων και εκλεκτών ημετέρων, την ίδια ώρα που σφαγιάζεται ένας ολόκληρος λαός από την ανελέητη, ληστρική φορολόγηση.

 Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και γι αυτό είναι όλοι υπεύθυνοι.


 Ρένα Παυλάκη - Διακίδη

 Γραφίδα
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS