Home » » O Νιλ Άρμστρονγκ είπε ψέματα σε όλη την ανθρωπότητα

O Νιλ Άρμστρονγκ είπε ψέματα σε όλη την ανθρωπότητα

Written By Αόρατος on 5 Ιανουαρίου 2013 | 12:04 μ.μ.

Την αλήθεια για την διάσημη ατάκα που ξεστόμισε ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε το πόδι του στη Σελήνη αποκάλυψε, ένα χρόνο μετά τον θανατό του, ο αδελφός του.

 «Πριν πάει στο Κανάβεραλ για την εκτόξευση, με φώναξε να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Κάποια στιγμή μου λέει...
'Όταν πάνε τα παιδιά για ύπνο, κατέβα να παίξουμε Risk'. Καθώς παίζαμε, έβγαλε από την τσέπη ένα χαρτί, μου το έδωσε με συνωμοτικό ύφος και μου είπε να το διαβάσω. Πάνω του ήταν δακτυλογραφημένη η ατάκα 'Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα'. Στη συνέχεια με ρώτησε πως μου φαίνεται, του απάντησα 'τέλειο' και μου είπε 'το φαντάστηκα, απλά ήθελα να το διαβάσεις'».

 Αυτό δήλωσε σε ντοκιμαντέρ του BBC που προβλήθηκε πρόσφατα ο Ντιν Άρμστρονγκ, αδελφός του Νιλ, σχετικά με την αλήθεια γύρω από την πιο διάσημη ατάκα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ότι δηλαδή του την έγραψαν άλλοι και δεν ήταν σε καμία περίπτωση έμπνευση της στιγμής.

 Κάτι που έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα του ντοκιμαντέρ A Man on the Moon που επέμενε ότι, το διάστημα πριν την εκτόξευση, ο Νιλ είχε δεχτεί δεκάδες προτάσεις για το τι να πει, συμπεριλαμβανομένου διάφορων εδάφιων από την Βίβλο ή αποσπάματων από έργα του Σέξπιρ.

Πηγή: iefimerida
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS