Home » , » Κάθε μήνα και φόρος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κάθε μήνα και φόρος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Written By Αόρατος on 28 Ιανουαρίου 2013 | 12:38 μ.μ.

Τουλάχιστον ένα φόρο κάθε μήνα θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έως το τέλος του έτους. Μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010, θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία τους τις δυο δόσεις του φόρου, ενώ η τρίτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Τον Μάρτιο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η αποστολή του ΦΑΠ του 2012. Το αρχικό σενάριο να αποσταλούν οι δύο φόροι σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα εγκαταλείφθηκε τελικά μιας και υπήρχε φόβος ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν.

 Ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
 
 Επίσης μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο θα ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν τις υπόλοιπες δόσεις που έμειναν από το «χαράτσι» στα ακίνητα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

newmoney.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS