Home » , , , , » Οι υπάλληλοι του βιβλιοπωλείου του καταγγέλουν τον Αδωνι Γεωργιάδη

Οι υπάλληλοι του βιβλιοπωλείου του καταγγέλουν τον Αδωνι Γεωργιάδη

Written By Αόρατος on 14 Ιανουαρίου 2013 | 3:39 μ.μ.

ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΛΕΝΕ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλει τον εκδότη και βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη ότι εκμεταλλεύεται τις νέες ισοπεδωτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα, προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος περισσότερα ως επιχειρηματίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο υπέρμαχος του μνημονίου και των μέτρων βουλευτής, απαίτησε να μετατρέψει το ωράριο εργασίας υπαλλήλου (σε βιβλιοπωλείο του) από οκτάωρο σε τετράωρο και να του μειώσει το μισθό του στο μισό χωρίς να τροποποιήσει τη σύμβαση εργασίας, πρακτική που-κατά το δημοσίευμα-είχε ακολουθήσει και με άλλους 14 υπαλλήλους του.

Το κείμενο του Συλλόγου στον ιστότοπό του:

«Όταν το Βήμα αναλαμβάνει να φτιάξει το φιλολαϊκό προφίλ του «πιο φανατικού υποστηρικτή του μνημονίου» ή πως ξεφορτώνεσαι γρηγορότερα έναν υπάλληλο».

«Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το «κλάμα» του Άδωνι Γεωργιάδη, για το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου του. Και το πόσο υπερήφανος δηλώνει ότι αισθάνεται, για το γεγονός πως δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλό του, παρά μόνο τους έκανε μετάταξη στην μητρική εταιρεία. Προφανώς, τα όσα ακούγονται ή γνωρίζει για επικείμενο ανασχηματισμό της Τροϊκανής κυβέρνησης επιβάλλουν να δείξει ένα πρόσωπο συμπαθητικό και ανθρώπινο.

Δεν ξεγελά όμως κανέναν. Παραμένει το ίδιο αποκρουστικός, όσο και τα 3 μνημόνια που ψήφισε. Στις 23/11/12 δημοσιεύεται ένα σχόλιο στον «βηματοδότη» ότι ο Ά. Γεωργιάδης ακούστηκε να λέει σε συναδέλφους του για το πως αναγκάστηκε να κλείσει το βιβλιοπωλείο, αλλά επειδή είναι καλός εργοδότης δεν απέλυσε κανένα υπάλληλο.

Το σχόλιο του «βηματοδότη» κάνει την δουλειά του. Την ίδια κιόλας μέρα η είδηση αναπαράγεται σε δεκάδες blogs και sites με τίτλους που αναδεικνύουν την φιλεργατική στάση του εργοδότη, βουλευτή και πιο φανατικού υποστηρικτή του μνημονίου στην χώρα (σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, δεν χρησιμοποιούμε δηλώσεις των πολιτικών του αντιπάλων). Η δουλειά έγινε, το συγκρότημα προώθησε άλλο έναν εκλεκτό του, ακόμη κι αν χρειάστηκε να θυσιαστεί η αλήθεια. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Ο εν λόγω βουλευτής, επικαλείται οικονομικούς λόγους ενώ παράλληλα τρώει μαζί με συναδέλφους του σε εστιατόριο του Χίλτον για να πνίξει τον πόνο της ζημιάς που έπαθε η οποία όπως λέει, ήταν πάνω από 400.000 ευρώ. Το βιβλιοπωλείο δεν το έκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των εμπρησμών. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο λειτουργούσε έναν περίπου χρόνο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, και δεν υπέστη καμιά ζημιά. Ούτε φυσικά το έκλεισε λόγω οικονομικής κρίσης. Το βιβλιοπωλείο το έκλεισε διότι ο υπάλληλος που το λειτουργούσε δεν δέχθηκε την εργοδοτική του αυθαιρεσία και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε, με το έτσι θέλω, να μετατρέψει το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου από οκτάωρο σε τετράωρο και να του μειώσει στο μισό περίπου τον μισθό, χωρίς να τροποποιήσει και την σύμβαση εργασίας. Ήθελε δηλαδή να δίνει στον υπάλληλο χαμηλό μισθό, αλλά ο υπάλληλος να του υπογράφει εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με ολόκληρο τον μισθό ! Μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βιβλιοπωλείου του, παραδέχθηκε γραπτώς και ενυπόγραφα στην Επιθεώρηση Εργασίας, πως αυτή την τακτική ο κύριος Γεωργιάδης την εφαρμόζει σε 14 συνολικά υπαλλήλους του!... Θαυμάστε το θράσος και την σιγουριά της ατιμωρησίας!...

Φυσικά, όταν η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από το βιβλιοπωλείο να καταθέσει αναλυτικές μηνιαίες εξοφλητικές καταστάσεις μισθοδοσίας, τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, και καταστάσεις ωρών εργασίας των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχώρησε αθόρυβα αλλά και μεθοδικά... Πλήρωσε τα χρήματα που όφειλε στον υπάλληλό του, αναγνωρίζοντας την ισχύ της σύμβασης εργασίας του, και κατόπιν απέστειλε στον υπάλληλο προειδοποίηση απόλυσης, ώστε και να απαλλαγεί από αυτόν, αλλά και να του καταβάλει την μισή αποζημίωση... Ο συγκεκριμένος υπάλληλος , έγγαμος και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου, σήμερα είναι άνεργος και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.

Το ίδιο και μία υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, η οποία έμεινε χωρίς εργασία ενώ εγκυμονούσε και γεννά εντός των ημερών... Και το βιβλιοπωλείο είναι κλειστό, με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης και προς αποφυγή ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας, Σ.Δ.Ο.Ε., κτλ). Η συγκεκριμένη πρακτική, αφήνει έκθετους για άλλη μια φορά εργαζόμενους, οι οποίοι γίνονται θύματα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης που βιώνουμε τόσα πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα την τελευταία τετραετία.

Και φυσικά, το βαρέλι δεν έχει πάτο. Τα ποσοστά της ανεργίας θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Δείχνει όμως και τον κυνισμό των κυρίαρχων. Επιχειρηματίες, πολιτικάντηδες, ΜΜΕ (ιδιαίτερα τα «έγκυρα»), δημοσιογράφοι, δεν διστάζουν, πάνω στις πλάτες των ανθρώπων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, να λένε ένα σωρό ψέματα. ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ»

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι:
Προσφεύγει άμεσα στην δικαιοσύνη κατά του δήθεν συλλόγου ο οποίος κατά τον κ.Γεωργιάδη «είναι κομματικό όργανο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Οι εργαζόμενοι στο βιβλιοπωλείο του κ.Γεωργιάδη «όχι μόνο δεν τον καταγγέλουν αλλά τον υποστηρίζουν και θα καταθέσουν ενόρκως και στο δικαστήριο».
«Ουδέποτε απελύθη από τις Εκδόσεις Γεωργιάδη έγγυος γυναίκα. Πρόκειται περί αισχρής συκοφαντίας.»
«Διακοπή της εργασιακής σχέσης υπήρξε με έναν μόνο υπάλληλο διότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συνεργασία μας». 
«Οι Εκδόσεις Γεωργιάδη αφού υπέστησαν 16 εμπρησμούς από τους φίλους του συγκεκριμένου Συλλόγου τώρα πέφτουν και θύματα κατασυκοφάντησης. Όπως δεν μας λύγιζαν οι εμπρησμοί, έτσι δεν θα μας λυγίσουν και οι συκοφαντίες».


Πηγή:  iefimerida.gr


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS