Home » , » Αίγυπτος: Αιματηρές διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αίγυπτος: Αιματηρές διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Written By Αόρατος on 29 Ιανουαρίου 2013 | 10:46 π.μ.

Τουλάχιστον δύο νεκροί
Νέες αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην Αίγυπτο παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ.

 Εκατοντάδες αιγύπτιοι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα αγνοώντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 52 άτομα.


 Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις που ξέσπασαν τη νύχτα στην πόλη Πορτ Σάιντ.

 Νωρίτερα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μόρσι απέρριψαν την έκκληση του αιγύπτιου προέδρου για εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ομαλοποιηθεί η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τεράστια πλήθη διαδηλωτών ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, καθώς και στις τρεις μεγάλες πόλεις της Διώρυγας του Σουέζ -το Λιμάνι Σαίντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ. «Κάτω ο Μοχάμεντ Μόρσι, κάτω η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», φώναζαν οι διαδηλωτές.


 Στο Κάιρο, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε οχήματα της αστυνομίας, ενώ  και στο Πορτ Σάιντ άνδρες επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, δύο άνδρες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις, ενώ 10 εξ αυτών εισήχθησαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς.

 Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS