Home » , , » Ποιες δαπάνες περνούν στην Εφορία και ποιες όχι

Ποιες δαπάνες περνούν στην Εφορία και ποιες όχι

Written By Αόρατος on 20 Μαΐου 2013 | 12:06 μ.μ.

Η ώρα της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων έφτασε και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες δαπάνες θα τους βοηθήσουν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο, αλλά και ποιες δεν αναγνωρίζει η ΕφορίαΟπως αναφέρει και η Ναυτεμπορική στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται:


Ποιες δαπάνες δεν λαμβάνονται υπόψη:
Οι δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λπ. οχημάτων, για ανέγερση ακινήτου, για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων κ.λπ.
Οι δαπάνες για ασφάλιση ζωής ή θανάτου, οι εισφορές που καταβάλλονται στα ταμεία ασφάλισης του φορολογούμενου, οι τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης κ.λπ.
Οι δαπάνες για ενοίκιο κύριας κατοικίας, για παράδοση κατ' οίκον μαθημάτων ή για φροντιστήρια, για τόκους στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας κ.λπ.
Οι δαπάνες για ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, για δικαστικές δαπάνες και για αμοιβή δικηγόρων για δίκες μισθωτικών διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και διαχειριστών ιδιοκτησίας κατ' ορόφους οι οποίες εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα των ακινήτων.
Επίσης, δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (π.χ. «Κίνο», «Στοίχημα» κ.λπ.) και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο.
Από το ποσό των ανωτέρω δαπανών, εξαιρούνται τα ποσά των δαπανών που συλλέχθηκαν μέσω της «Κάρτας Αποδείξεων». Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομιστούν ορίζεται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογούμενου.

Οι αντικειμενικές δαπάνες που λαμβάνονται υπόψη:
Ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρούμενες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες.
Δαπάνες επιβατικών αυτοκινήτων Ι.Χ.
Δαπάνη ιδιωτικών σχολείων.
Δαπάνη οικιακών βοηθών (πέραν του ενός), οδηγών αυτοκινήτου, δασκάλων κ.λπ.
Δαπάνες σκαφών αναψυχής.
Δαπάνες αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμόπτερων.
Δαπάνες δεξαμενών κολύμβησης.

Επίσης, στις παραπάνω αντικειμενικές δαπάνες, προστίθεται και ένα ποσό ως ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης που ορίζεται στο ποσό των 3.000 προκειμένου για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και στο ποσό των 5.000 προκειμένου για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.



Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS