Home » » Επίθεση υψηλόμισθου στον κατώτερο μισθό

Επίθεση υψηλόμισθου στον κατώτερο μισθό

Written By Αόρατος on 13 Φεβρουαρίου 2013 | 11:58 π.μ.

Φωτιά άναψαν στην κυβέρνηση δηλώσεις που υπονοούν περαιτέρω μειώσεις κατώτερων μισθών, από το 10% που θα υποστούν από την 1η Απριλίου, κάτω και από τα 586 ευρώ.
Το γεγονός προκάλεσε θύελλα στο μέγαρο Μαξίμου και σφοδρές αντιδράσεις στους κυβερνητικούς εταίρους και στην αντιπολίτευση.

 Ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος συνέδεσε, μιλώντας χθες στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, τη μείωση των κατώτατων μισθών με τη μείωση που έχει υποστεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας, τονίζοντας ότι έτσι «παραμένει ο μισθός σε υψηλά επίπεδα», διαψεύδοντας τις έως τώρα κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν άλλο οι μισθοί».

 Η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε λίγη ώρα αργότερα να υποβαθμίσει την ομιλία Μέργου, ανακοινώνοντας ότι «δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».

 Αμέσως και λόγω της διάστασης που φάνηκε να λαμβάνει η ομιλία -μετά τον ορυμαγδό που προκάλεσε το θέμα των απεργιών-, συνεργάτες του κ. Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου έπνεαν μένεα γιατί «το θέμα ξέφυγε επικοινωνιακά από τον έλεγχο» και ζήτησαν να κάνει διορθωτική δήλωση τόσο ο κ. Μέργος όσο και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

 Λίγο αργότερα, ο κ. Μέργος έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις», τονίζοντας ότι «ουδέποτε ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα», είπε.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS