Home » , , » Οι «καραμανλικοί» βουλευτές κυκλοφορούν «μανιφέστο» υπέρ του Κώστα Καραμανλή - Όλο το κείμενο

Οι «καραμανλικοί» βουλευτές κυκλοφορούν «μανιφέστο» υπέρ του Κώστα Καραμανλή - Όλο το κείμενο

Written By Αόρατος on 7 Φεβρουαρίου 2013 | 3:38 μ.μ.

«Τριγμούς» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει άθελα του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με αφορμή non-paper που στέλνουν εντός και εκτός της Δεξιάς παράταξης μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας, το οποίο επί της ουσίας «αθωώνει» τον κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας 2007-2009.
Το non-paper, εκλαμβάνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σαν μια απάντηση των «σκληρών καραμανλικών» στον κ. Στουρνάρα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, στις οποίες άσκησε επί της ουσίας κριτική στις παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ.

Το έγγραφο, συντάχθηκε με βάση το βιβλίο του πρώην «τσάρου» Ιωάννη Παπαθανασίου για την ελληνική οικονομία και μοιράστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Η παρέμβαση των καραμανλικών, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, γίνεται με την έγκριση του κ. Καραμανλή και δείχνει τις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία, με πολλά στελέχη να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή«δεν έκανε καμία κίνηση για να προστατεύσει τον Κώστα Καραμανλή από τις δηλώσεις Στουρνάρα», όπως αναφέρουν.

Το «καραμανλικό μπλοκ», επιμένει ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία περιορισμού του ελλείμματος φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία όχι μόνο δεν πήρε μέτρα αντιμετώπισης του, αλλά αντίθετα το αύξησε σε αντίθεση με το πνεύμα των δηλώσεων του κ. Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2009 από την ΔΕΘ, στις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα.

Πως αθωώνουν τον Καραμανλή:

Στην «επιχείρηση αθώωσης» του πρώην Πρωθυπουργού, τα στελέχη που συνέταξαν το non-paper, αναφέρουν επί της ουσίας ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος τού τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για «μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει». Παράλληλα, ρίχνουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι « η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του την επόμενη χρονιά», που κατά τους «καραμανλικούς» αποδεικνύεται «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ», ενώ ίδιου τύπου κατηγορίες γίνονται και για την διαχείριση των αμυντικών δαπανών.

Φταίμε μόνο για τους πρώτους εννιά μήνες του 2009

Τέλος, οι «καραμανλικοί» παραδέχονται ότι ευθύνονται για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 όταν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και σημειώθηκε έκρηξη του ελλείμματος την οποία καταγγέλλουν ως μεθοδευμένη, τονίζοντας ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόικας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!», όπως καταλήγει το non-paper.

Δείτε εδώ το non-paperShare this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS