Home » , » Απέραντο κόκκινο στην κορυφή

Απέραντο κόκκινο στην κορυφή

Written By Αόρατος on 5 Φεβρουαρίου 2013 | 9:04 π.μ.

Στα χέρια του Ολυμπιακού κατέληξε η νίκη, στο ντέρμπι «αιωνίων» (72-67 τον Παναθηναϊκό, ημίχρονο 38-33), μαζί και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Περπέρογλου, Πρίντεζης και Λο συνυπέγραψαν την ανωτερότητα των γηπεδούχων.
Και μη φανταστεί όποιος δεν είδε λεπτό από τη χθεσινή κόντρα του ΣΕΦ ότι τάχα... μάγεψε ο Ολυμπιακός! Μπορούσε και να το κάνει, έχοντας παίκτες που έχουν μάθει απ' έξω κι ανακατωτά αυτά τα ντέρμπι κορυφής, αλλά δεν τους επέτρεψε το άγχος τους να φτάσουν στα ύψη. Οκέϊ, και η άμυνα του Παναθηναϊκού. Το μόνο ισχυρό χαρτί που έριξε στο παρκέ ο Αργύρης Πεδουλάκης...

 Ολα τ' άλλα "όπλα" του Παναθηναϊκού, αποδείχθηκαν άχρηστα! Και δεν αναφέρομαι φυσικά στους Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη, τους μόνους γνώστες του θέματος (εξ ου και οι ζημιές που έκαναν στους γηπεδούχους), όσο αλλά σε όλους τους "νέους" που πάτησαν το παρκέ του ΣΕΦ. Ο ένας, χειρότερος από τον άλλον! Ποιός Μπανκς, ποιός Καπόνο, ποιός Γκιστ, ποιός Μπράμος, και ποιός Ούκιτς... Μέχρι και η στάνταρ αξία, που ονομάζεται Ματσιούλις, διαγράφηκε από το προσκήνιο.

 Αυτό, μάλιστα, ήταν παράσημο για τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ενδεχομένως και πρόκριμα για τον κυριακάτικο τελικό του Κυπέλλου (18.30), γιατί... "συνταγή που κερδίζει, δεν αλλάζει"! Αμα μπορούν μία φορά να κάνουν τόσο "φτωχό" τον Παναθηναϊκό, σε δημιουργία (μεγάλο το πρόβλημά του στον "άσο") και εκτέλεση, πιθανότατα να το επαναλάβουν, σε μεγάλο βαθμό, και στο κλειστό του Ελληνικού.

 Το άλλο αβαντάζ του Ολυμπιακού ήταν η ταχύτητα στο "τρανζίσιον" και τα "μεγάλα" σουτ. Εφτασαν, να φανταστείτε, να βάζουν τρίποντα σε "σκοτωμένες" φάσεις, ενώ δε μπορούσαν να βάλουν τις ελεύθερες βολές! Το δε τρίπτυχο της ερυθρόλευκης επιτυχίας συμπλήρωσαν η σπουδαία απόδοση του Περπέρογλου, στο β' ημίχρονο (από τα χέρια του ήρθε η πρώτη διψήφια διαφορά, στο 28', με 56-46), το καθαρό μυαλό του Λο (οι δικοί του αιφνιδιασμοί έφεραν το 67-56 του 34ου λεπτού), η σιγουριά του Πρίντεζη και το πείσμα του Σλούκα. Μέχρι και ο Πάουελ, άκουσον-άκουσον, έκανε τη δουλίτσα του...

 Οχι, δε ξέχασα τον Σπανούλη. Μπορεί να "βασάνισε" τον εαυτό του (το'χει ξαναπάθει, εναντίον της παλιάς του ομάδας), αλλά έφθειρε σημαντικά και τον αντίπαλο, ειδικά στην καθοριστική τρίτη περίοδο. Η χαρά του, φαντάζομαι, είναι ότι μπορεί να κερδίζει ο Ολυμπιακός χωρίς τις δικές του υπερβάσεις.

 "Αυτή η νίκη δε χαρίζει τίτλο, αλλά είναι πολύ σημαντική για το πρωτάθλημα", παραδέχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι ("τα ριμπάουντ φανερώνουν τη μεγάλη προσπάθειά μας"), παρ' όλο που τον "πλήγωναν" κάποιες αδυναμίες του, όπως οι βολές. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε παράπονα από τους διαιτητές ("δεν ήταν κοινά τα κριτήρια για τις δύο ομάδες"), αλλά πρόσθεσε ότι αυτόν τον "πόνεσαν" τα δέκα ριμπάουντ που χάθηκαν στην άμυνα και τα άστοχα ελεύθερα σουτ.

 Σπόντα για τη διαιτησία έριξε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ("μπράβο σε Πηλοίδη και Κορομηλά για τη... νίκη τους"), ο οποίος καθόταν απόψε στην άκρη του πράσινου πάγκου, και το 'φχαριστήθηκε: "Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τη φιλοξενία, αλλά και τους οπαδούς του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά τους! Μακάρι να'γινε απόψε η αρχή, ώστε σύντομα να μετακινούνται στις αντίπαλες έδρες και οι φίλαθλοι, όχι μόνο οι πρόεδροι των ομάδων μας".

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17/30δ., 7/21τρ., 17/27β., 25-10ρ., 16ασ., 16λ., 24φάουλ): Χάϊνς 6, Λο 12(1), Αντιτς 2, Σπανούλης 11(1), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πρίντεζης 11(1), Παπανικολάου 9(2).
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (19/33δ., 5/23τρ.,14/19β., 19-9ρ., 12ασ., 14λ., 26φάουλ): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος, Ματσιούλις 4, Καπόνο 3(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 5(1), Διαμαντίδης 17(2), Γκιστ 3(1), Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 4.

 Η βαθμολογία, σε 15 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 29, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος 27, ΠΑΟΚ 26, Ρέθυμνο 25, Απόλλων Π. 22, Αρης και Ικαρος 21, Κολοσσός, Ηλυσιακός, Περιστέρι και ΚΑΟΔ 20, Καβάλα 19, Πανελευσινιακός 18.

 Η επόμενη αγωνιστική (6/2): Ρέθυμνο- Παναθηναϊκός, Πανελευσινιακός- Κολοσσός, Ηλυσιακός- Αρης, Απόλλων Π.- Περιστέρι, Πανιώνιος- Καβάλα, ΠΑΟΚ- ΚΑΟΔ, Ολυμπιακός- Ικαρος (7/2).
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS