Home » , » Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Πέφτει η Χρυσή Αυγή

Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Πέφτει η Χρυσή Αυγή

Written By Αόρατος on 17 Φεβρουαρίου 2013 | 10:30 π.μ.

Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις επανέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τη ΝΔ, με μικρή σχετικά διαφορά. Εξάλλου προβληματισμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για τo Σύνταγμα και την εφαρμογή των νόμων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 36,1%.

Παράλληλα, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.


Πηγή:  iefimerida.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS