Home » , » Ο Ατρόμητος έσπασε αήττητο και παραδόσεις ετών

Ο Ατρόμητος έσπασε αήττητο και παραδόσεις ετών

Written By Αόρατος on 4 Φεβρουαρίου 2013 | 10:35 π.μ.

Η ήττα από τον Ατρόμητο δεν ήταν απλά μια γκέλα για τον Ολυμπιακό, καθώς είχε πολλές ιδιαιτερότητες για τους Πειραιώτες και είδαμε πολλές παραδόσεις να "σπάνε".

 Αρχικά, αυτό που "πόνεσε" περισσότερο τους "ερυθρολεύκους" είναι η απώλεια του ονείρου για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος χωρίς ήττα, ένα ρεκόρ που έχει πετύχει μονάχα ο Παναθηναϊκός.

 Από 'κει και πέρα, υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες με εξαιρετικό ενδιαφέρον, οπότε ας τις δούμε μία-μια:

 Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ με τρία γκολ από ελληνική ομάδα στο νέο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

 Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού με πάνω από τρία γκολ, ήταν πριν 10 χρόνια και ήταν πάλι Φλεβάρης (23/2/2003). Θύτης τότε ήταν ο ΠΑΟΚ που επικράτησε στην Ριζούπολη με το εντυπωσιακό 4-0

 Όσο για το παλιό "Καραϊσκάκης", οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με τρία γκολ στις 5 Μαΐου 1996, από τον Απόλλων Σμύρνης του Ντέμη Νικολαΐδη (0-3). Είχε σκοράρει το πρώτο γκολ...

 Στην Ευρώπη έχουν έρθει εντός έδρας ήττες με πάνω από τρία γκολ στο "Καραϊσκάκης" και μια απ' αυτές ήταν από την Σεντ Ετιέν. Στην γαλλική ομάδα έπαιζε τότε ο Στάθης Ταλαυρίδης, που την Κυριακή φορούσε την φανέλα του Ατρομήτου και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Η παράδοση της "Θύρας 7"

 Τέλος, μια άλλη ιδιαιτερότητα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, έχει να κάνει με την ημερομηνία. Αναφερόμαστε φυσικά στο γεγονός πως έγινε κοντά στην "μαύρη" επέτειο της "Θύρας 7", η οποία φέρνει γούρι στον Ολυμπιακό, όμως αυτή την παράδοση την "έσπασε" ο Ατρόμητος.

 Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν 23 νίκες σε 32 παιχνίδια που έχουν δώσει κοντά στις 8 Φλεβάρη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Το εντυπωσιακό είναι πως η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού κοντά σ' αυτή την ημερομηνία ήταν πριν 20 χρόνια (7/2/93) από τον Άρη, ενώ η τελευταία εντός έδρας ήττα στις 8/2 ήταν το 1987 και πάλι από τους "κίτρινους" της Θεσσαλονίκης.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS