Home » , , » Με αποχωρήσεις απειλούν στελέχη που γκρινιάζουν για τη δεξιά στροφή

Με αποχωρήσεις απειλούν στελέχη που γκρινιάζουν για τη δεξιά στροφή

Written By Αόρατος on 2 Φεβρουαρίου 2013 | 10:25 π.μ.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στο μικροσκόπιο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μπει το θέμα των σχέσεων του κινήματος με την κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια ο τρόπος συμμετοχής του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο διακριτών (σήμερα) πόλων του 9ου Συνεδρίου.
Ο ένας πόλος, αποκαλούμενος και μεταρρυθμιστικός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι η στήριξη της κυβέρνησης και η συμμετοχή σ' αυτήν ενδεχομένως ακόμη και με πολιτικά στελέχη είναι μονόδρομος. Το κεντρικό τους επιχείρημα συνίσταται στο ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγυητή της κυβερνητικής σταθερότητας και ότι η στενή του σχέση με την κυβέρνηση είναι επιβεβλημένη και συνδέεται με την σωτηρία της χώρας.

Ο άλλος διακριτός πόλος, στον αντίποδα, εκπροσωπεί το πιο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ  και δεν επιθυμεί καμία σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Θεωρεί  ότι είναι αναπόφευκτη η στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά ότι ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός θα αποτελούσε μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να απεμπλακεί από την κυβέρνηση και οποιασδήποτε μορφής σχέση με την εξουσία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν τις πιο αριστερές θέσεις της παράταξης προειδοποιούν από τώρα τα ηγετικά κλιμάκια ότι δεν προτίθενται  να παραμείνουν στο κόμμα εφόσον αυτό δεν αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Οι εκφραστές του πιο «λαϊκού» ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική και για το γεγονός ότι το κόμμα σχεδόν ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά κάτι το οποίο ενδεχομένως να αποβεί μοιραίο εκλογικά σε μία πολωτική αναμέτρηση στις κάλπες.

Υπάρχει και μία ενδιάμεση άποψη που λέει ότι ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην κυβέρνηση διατηρώντας σ’ αυτήν τα στελέχη που ήδη έχουν καταλάβει υπουργικούς θώκους θα πρέπει οπωσδήποτε να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Όσοι εκφράζουν αυτήν την θέση πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δείξει πυγμή απέναντι στο Μαξίμου- σε αντίθεση με την ΔΗΜΑΡ- κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να μην ικανοποιεί ακόμη και τις πιο μικρές απαιτήσεις της Ιπποκράτους π.χ η τροπολογία για τις ευπαθείς ομάδες.

Άρτεμης Παραδείσου
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS