Home » , , » ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Written By Αόρατος on 4 Φεβρουαρίου 2013 | 10:22 π.μ.

Επιχειρώντας να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και το σάλο που ξέσπασε με καταγγελίες για βασανισμό τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε την Δευτέρα να μην υιοθετεί πλήρως την εκδοχή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί «τραυματισμού τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και αντίστασή τους» στην Κοζάνη.
Ο Σ.Κεδίκογλου σημείωσε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε να υιοθετήσουμε καμία από τις δύο εκδοχές, δήλωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες και τόνισε ότι «είμαστε κράτος δικαίου».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο Σ.Κεδίκογλου δήλωσε ότι «θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου».


Επανέλαβε, δε, πως ο νόμος εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και ζήτησε «να μην δίνουμε ιδεολογικό χρωματισμό» στις πράξεις τους, δηλαδή στις ληστείες για τις οποίες συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί.

Ερωτηθείς για το αίτημα των οικογενειών και των δικηγόρων των τεσσάρων συλληφθέντων να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μετά τον προφανή ξυλοδαρμό τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως «στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS