Home » , » ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ»

ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ»

Written By Αόρατος on 11 Φεβρουαρίου 2013 | 11:54 π.μ.

Ανακοίνωση με τον οποία διαψεύδει δημοσίευμα που αφορά ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος κατά την εφημερίδα είναι σύμβουλός του, εξέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Δημοσίευμα της “Αυγής της Κυριακής”, φέρει τον στενό του σύμβουλο Σεραφείμ Τσιτσιμπή να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη, για την οποία μάλιστα ο υπουργός είναι ενήμερος από τον Μάρτιο του 2012, σε βάρος του για πράξεις του την εποχή που υπηρετούσε ως υποδιοικητής της ΕΥΠ.

Ο κ. Τσιτσιμπής κατηγορείται για απόπειρα απάτης σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, καθώς και για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ από κοινού με άλλους 13 υπαλλήλους. Η υπόθεση αφορά προμήθεια από την ΕΥΠ γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών διασυνοριακής ασφάλειας κατά τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών με κόστος περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.


Αναφέρεται επίσης ότι ο Νίκος Δένδιας, παρά το ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Σ. Τσιτσιμπή, τον επέλεξε πριν από περίπου έναν μήνα ως σύμβουλό του, σύμφωνα με πληροφορίες, για θέματα τρομοκρατίας και εσωτερικής ασφάλειας.

Το πόρισμα Ρακιντζή

Το σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Σ. Τσιτσιμπής είναι η προμήθεια από την ΕΥΠ “γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών διασυνοριακής ασφάλειας κατά τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών” με κόστος περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συνολικά 13 υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Στο πόρισμά του ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τονίζει ότι διαπιστώθηκαν πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν και ποινικά, ενώ υπογραμμίζει: “Το φυσικό αντικείμενο του έργου δεν συνάδει με την αποστολή και τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ”. Διαπιστώνει ακόμη “διοικητικές αταξίες”, ότι “οι διαδικαστικές πράξεις πάσχουν νομιμότητας”, ότι δεν έπρεπε να παραληφθεί το έργο “καθόσον ουδέποτε ολοκληρώθηκε το συμβατικό φυσικό αντικείμενο”.

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διευκρινίζει ότι ο κ. Τσιτσιμπής δεν είναι σύμβουλος του Υπουργού και ούτε έχει οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το Υπουργείο.

πηγή: news247.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS