Home » , , » Συνεργάτης Παπακωνσταντίνου: Έμαθα για τη λίστα Λαγκάρντ από τις εφημερίδες

Συνεργάτης Παπακωνσταντίνου: Έμαθα για τη λίστα Λαγκάρντ από τις εφημερίδες

Written By Αόρατος on 13 Φεβρουαρίου 2013 | 11:45 π.μ.

Άγνοια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή η στενή συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Μόνα Παπαδάκου, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει και ενώπιον των Οικονομικών εισαγγελέων.
"Για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες το φθινόπωρο του 2012", ανέφερε στα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής η στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει και ενώπιον των Οικονομικών εισαγγελέων, ότι δηλαδή η ίδια ποτέ δεν χειρίστηκε το θέμα της λίστας με τους 2.063 καταθέτες.

Η κατάθεσή της, σύμφωνα με "Τα Νέα", θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως από την Επιτροπή τυχόν εμπλοκή της στην επεξεργασία του αρχικού CD, καθώς και σε ενδεχόμενη στη φύλαξή του κατ' εντολή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Υπόμνημα απέστειλε στην Επιτροπή ο έτερος συνεργάτης του Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπεύθυνος για θέματα Πληροφορικής, Αλέξης Ζάβρας, καθώς ζει και εργάζεται πλέον στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η κίνησή του ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη της Επιτροπής, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα να ζητά "να ξεπεραστεί το δικονομικό εμπόδιο που προβάλλουν ορισμένοι μάρτυρες".

Επικαλέστηκε μάλιστα, το όνομα της Μαρίας Παντελή, πρόσωπο που εμφανίζεται ως δικαιούχος του μεγαλύτερου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ με 550 εκατομμύρια δολάρια, η οποία ζει στο Παρίσι. Ίδια στάση στο θέμα φέρεται να κράτησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Υπάρχει ωστόσο και η άποψη ότι δεν έχει νόημα η κλήτευση της Μαρίας Παντελή, όπως του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος αιτιολόγησε το σκεπτικό του σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κυρία βρίσκεται στη λίστα των 10 μεγαλύτερων καταθετών, των οποίων έχει ήδη ελεγχθεί το φορολογικό προφίλ και ως εκ τούτου ο έλεγχος θα πρέπει να εστιαστεί στα υπόλοιπα 2.006 πρόσωπα.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η παραλαβή των επτά ηλεκτρονικών αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ από την τριμελή Επιτροπή της Προκαταρκτικής, λόγω... απροθυμίας των βουλευτών να συμμετάσχουν σε μία τόσο πολύωρη διαδικασία.

Για τη διαδικασία αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα Τετάρτη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών μία υπάλληλος της Βουλής, συνοδεία αστυνομικού, προκειμένου να λάβει τα αντίγραφα που θα μοιραστούν στα μέλη της Επιτροπής.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS