Home » » Ηράκλειο: Κούρεμα χρέους κατά 70% σε άνεργο πατέρα 2 παιδιών

Ηράκλειο: Κούρεμα χρέους κατά 70% σε άνεργο πατέρα 2 παιδιών

Written By Αόρατος on 1 Φεβρουαρίου 2013 | 10:40 π.μ.

Με απόφαση του Εφετείου Ηρακλείου «κουρεύτηκε» κατά 70% το χρέος υπερχρεωμένου άνεργου πατέρα 2 παιδιών
Ο υπερχρεωμένος πολίτης κατέφυγε στο νομικό τμήμα της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου - Κρήτης λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις του μετά την δραματική μείωση των εισοδημάτων του καθώς από το 2010 απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Το σύνολο των οφειλών του σε τρεις τράπεζες ανερχόταν σε 151.749,93 ευρώ και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είναι μια κατοικία επιφάνειας 70,30 τ.μ, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην οποία έχει ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου και η οποία αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου ορίσθηκε επί τετραετία, μηνιαία καταβολή του ποσού των 300 ευρώ συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.

Παράλληλα για την προστασία της κύριας κατοικίας ο πολίτης θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής της αξίας, (80.000: 2 = 40.000 x 85% = 34.000 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια. Επίσης ο χρόνος έναρξης καταβολής των δόσεων για την προστασία της κύριας κατοικίας ορίσθηκαν τα τρία χρόνια από τη δημοσίευση της απόφασης.

Προέκυψε, όπως τονίζει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου - Κρήτης, συνολικό κούρεμα χρέους κατά 70%.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου με ανακοίνωση της ευχαρίστησε το νομικό της τμήμα για την τεκμηρίωση και τελεσίδικη επιτυχή έκβαση μιας ακόμη υπόθεσης υπερχρέωσης και συμβουλεύει τους καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική κατάσταση με την παραπάνω περίπτωση να έρθουν σε επαφή μαζί της για πληροφορίες και συμβουλές.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS