Home » , , » Μειώσεις έως 30% φέρνει το τέλος 42 κλαδικών συμβάσεων

Μειώσεις έως 30% φέρνει το τέλος 42 κλαδικών συμβάσεων

Written By Αόρατος on 11 Φεβρουαρίου 2013 | 11:58 π.μ.

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης μισθολογικής μείωσης βρίσκονται 500.000 εργαζόμενοι, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη παύουν να ισχύουν 42 κλαδικές συμβάσεις.

Η μετενέργειά τους έχει χρόνο ζωής τριών μηνών. Σε περίπτωση που σε αυτό το διάστημα δεν υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Έθνος, αποκτούν την ευχέρεια να περικόψουν μέχρι και 30% τις αποδοχές του προσωπικού.
Μάλιστα ακόμα και αν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εργασίας, αυτή δεν δεσμεύει υποχρεωτικά όλες τις επιχειρήσεις, καθώς εφαρμόζεται μόνο στα μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης.

Επομένως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα μπορούν με ατομικές συμβάσεις να ρίξουν τους μισθούς ακόμα στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δηλαδή στα 586 ευρώ.

Με τη λήξη των 42 κλαδικών συμβάσεων, κινδυνεύουν να βρεθούν στον "αέρα" οι εργαζόμενοι σε μεγάλους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι οι τράπεζες.

Σε ισχύ παραμένουν πλέον ελάχιστες κλαδικές συμβάσεις, όπως για παράδειγμα των εργαζομένων στο εμπόριο που θα λήξει στα τέλη Ιουλίου.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS