Home » , , » Ο Mr Goldman Sachs δεν φοβάται πια να προκαλεί

Ο Mr Goldman Sachs δεν φοβάται πια να προκαλεί

Written By Αόρατος on 19 Ιανουαρίου 2013 | 10:11 π.μ.

Όταν η Goldman Sachs αποφασίζει να διπλασιάσει το μπόνους του CEO της, του τραπεζίτη που ο πλανήτης αγαπά να μισεί, δεν χωρά πια καμία αμφιβολία.
Η Wall Street αφήνει στην άκρη τις ενοχές της για την κρίση του 2008 και κλείνει τα αυτιά της μπροστά στις επικρίσεις για τις προκλητικές αμοιβές.

 Ως ο πλέον μισητός από τους τραπεζίτες της Wall Street, ο επικεφαλής της τράπεζας που έχει παρομοιαστεί με “ένα τεράστιο καλαμάρι βαμπίρ που πίνει το αίμα της ανθρωπότητας”, Lloyd Blankfein, προσπαθούσε τα χρόνια της κρίσης να μην δίνει και άλλες αφορμές για επικρίσεις και επιθέσεις.

 Έτσι, ενώ το μπόνους του για το 2007, ύψους 69,7 εκατ. δολαρίων, αποτελούσε ρεκόρ για τη Wall Street, στη συνέχεια φρόντιζε να μην προκαλεί. Εδώ και πέντε χρόνια, έπαιρνε μπόνους χαμηλότερο από εκείνο του μεγάλου αντιπάλου του, του επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon.

 Όμως φέτος, η Goldman Sachs αύξησε το μπόνους του Blankfein σε μετοχές κατά 90%, στα 13,3 εκατ. δολάρια. Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι ο τραπεζίτης πήρε άλλα 5,7 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του μπόνους του στα 19 εκατ. δολάρια.

 Πέρυσι, ο Blankfein είχε λάβει 7 εκατ. δολάρια σε μετοχές και 3 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

 Στην αμοιβή του θα πρέπει να συνυπολογίζεται και ένας ετήσιος μισθός, της τάξης των 2 εκατ. δολαρίων.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS