Home » , , , , , , , , » «Βόμβα» Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή του cd σε usb έγινε για να αλλοιωθεί

«Βόμβα» Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή του cd σε usb έγινε για να αλλοιωθεί

Written By Αόρατος on 31 Ιανουαρίου 2013 | 9:40 π.μ.

«Βόμβα» έριξε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.Ο κ. Σφακιανάκης υποστήριξε ότι σύμφωνα με την άποψή του η μετεγγραφή από το cd σε usb των αρχείων της λίστας έγινε για να μπορέσει να αλλοιωθεί η λίστα. Η αλλοίωση στο cd αφήνει πάντα ίχνη, υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης ενώ στο usb μπορεί να γίνουν αλλαγές και με τα κατάλληλα προγράμματα να μην καταγραφούν.
Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ακριβή και αξιόπιστη πραγματογνωμοσύνη ακριβώς γιατί δεν έχει στα χέρια του ούτε το πρωτότυπο cd ούτε καν το πρώτο usb.

Αρά, με την κατάθεσή του αυτή ο κ. Σφακιανάκης αφενός αφήνει σαφή υπονοούμενα για τις προθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών που είχε δώσει την αρχική εντολή σε συνεργάτες του να μετεγγράψουν το cd και στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει χαθεί το πρωτότυπο που είχε δώσει για φύλαξη στο γραφείο του.

Και αφετέρου δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει τουλάχιστον αυτός να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία τι ακριβώς έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες.

Φυσικά, έστω και εμμέσως εμπλέκεται και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ο οποίος έκανε αντίγραφο του αντιγράφου και μετά έσβησε το usb που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Είναι ακριβώς αυτό το usb που στη συνέχεια παραδόθηκε διαδοχικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξει στους οικονομικούς εισαγγελείς και στη δικογραφία.

Στη συνέχεια, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις καταθέσεις δύο μελών της αντιπροσωπείας που παρέλαβε εκ νέου τον περασμένο Δεκέμβριο τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία, τους Εμμανουήλ Σκαρμέα και Σμαράγδα Πιτένη που κατέθεσαν για την διαδικασία παραλαβής της λίστας.

Η κ. Πιτένη, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ρωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής αν η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, προβλήθηκε ποτέ ως εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- Ελβετίας για τη σύναψη Συμφωνίας που θα οδηγούσε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από άδηλες καταθέσεις.

Η κ. Πιτένη διευκρίνισε ότι δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση διακρατικής συμφωνίας και ότι δεν γνωρίζει αν είχε τεθεί ποτέ αυτό το θέμα ως εμπόδιο από την πλευρά της Ελβετίας, ενώ σημείωσε ωστόσο πως το γεγονός ότι η Γερμανία κατάφερε να εισπράξει φόρους από τις καταθέσεις Γερμανών, δεν εμπόδισε τη σύναψη συμφωνίας Γερμανίας-Ελβετίας.

Η προανακριτική επιτροπή που ερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου «έπιασε δουλειά» το πρωί της Τετάρτης ξεκινώντας με την εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, ενώ στη συνέχεια παρέστη σε αυτή ως μάρτυρας και ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος. Την Τρίτη το βράδυ στην επιτροπή κατέθεσε ως μάρτυρας ο Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.


Πηγή:  iefimerida.gr


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS