Home » , , » ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ: ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ CD ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ: ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ CD ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Written By Αόρατος on 30 Ιανουαρίου 2013 | 8:32 π.μ.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης σε ότι αφορά τη διαδικασία αλλά και το χρόνο παραλαβής του επίμαχου cd της λίστας Λαγκάρντ από την Ελλάδα.
Ο κ. Χαλαστάνης που ήταν και ο πρώτος μάρτυρας με τον οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία της η προανακριτική επιτροπή της βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτός παρέλαβε προσωπικά στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένα φάκελο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010.


Με είχε ειδοποιήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι έπρεπε να περιμένω ένα σημαντικό φάκελο και έτσι εγώ μετά την παραλαβή τον υπέγραψα και τον έστειλα κατ’ ευθείαν χωρίς να τον ανοίξω με έναν ειδικό απεσταλμένο αυθημερόν στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάρτυρας δεν γνώριζε έως πολύ πρόσφατα που προέκυψε το θέμα, τι περιείχε αυτός ο φάκελος καθώς δεν είχε λόγο να ασχοληθεί άλλο με το θέμα αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Χαλαστάνης απαντά στην έντονη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες για το πότε και με ποιόν τρόπο έφτασε στην Ελλάδα το επίμαχο cd και το πότε έγινε η πρώτη μετεγγραφή του σε usb.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει σχεδόν μονοπωλήσει τις ερωτήσεις έχοντας λάβει το λόγο για περισσότερες από δύο ώρες.

Μετά από αυτό κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνει και η εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα που έχει οριστεί ως ο δεύτερος μάρτυρας της διαδικασίας.

Επίσης για την πρώτη ημέρα είχε αρχικά κληθεί ως μάρτυρας ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης. Ομως η κατάθεσή του μετατέθηκε για μία από τις επόμενες ημέρες καθώς από χθες του έχει παραδοθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς το επίμαχο usb που βρίσκεται ενσωματωμένο στη δικογραφία προκειμένου να επιχειρηθεί η αποκρυπτογράφησή του.

Ετσι, κρίθηκε σκόπιμο να έχει διαμορφώσει πρώτα ίδια γνώμη για το θέμα πριν καταθέσει τις απόψεις του.

πηγή: iefimerida.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS