Home » , , » Αφαίμαξη των πολιτών με νέα χαράτσια στα ακίνητα

Αφαίμαξη των πολιτών με νέα χαράτσια στα ακίνητα

Written By Αόρατος on 30 Ιανουαρίου 2013 | 8:16 π.μ.

ΦΟΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ... ΠΕΤΡΕΣ
Δεν έχει τέλος η φορολογική αφαίμαξη των ελλήνων πολιτών. Μπορεί τα νούμερα να μην βγαίνουν, όπως συνεχώς προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η επιβολή φόρων όμως έχει γίνει η σταθερή λύση στα χαρτιά της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης, που βασικός κορμός είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία θέλει ακόμα να λέγεται αστικό κεντροδεξιό κόμμα...
Το επόμενο χτύπημα που θα δεχθούν οι πολίτες είναι αυτό της φορολόγησης των ακίνητων τους, αφού το οικονομικό επιτελείο έβαλε κάτω τα χαρτιά του και υπολόγισε ότι φέτος του λείπουν 3 δισ. ευρώ. Η είδηση του ενιαίου φόρου στα ακίνητα με την κατάργηση του αφορολόγητου ποσού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, παραγόντων της αγοράς ακινήτων αλλά κυρίως των ίδιων των πολιτών οι οποίοι βλέπουν να χάνουν και το τελευταίο οχυρό τους, το σπίτι τους, ελέω του μνημονίου.

Η καταβολή του φόρου αρχίζει από φέτος και θα αφορά όλους όσους έχουν ακίνητο στο όνομά τους. Για αυτούς δε που έχουν αγοράσει ένα σπίτι μέσω στεγαστικού δανείου και ακόμα πληρώνουν δόσεις, η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα εύστοχη (!): θα πληρώνουν φόρο για ολόκληρο το ποσό της αγοράς, ανεξάρτητα αν το δάνειο έχει εξοφληθεί ή όχι! Την ίδια στιγμή θα φορολογούνται και τα αγροτεμάχια.

 Οικόπεδο, με βράχια, πέτρες και άφθονο χώμα θα φορολογείται στο εξής με το υφιστάμενο σύστημα των αντικειμενικών αξιών γης το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες τιμές αφετηρίας ανά τ.μ. γης, για κάθε δήμο, δημοτικό και κοινοτικό διαμέρισμα της χώρας.

 Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι συνεχίζει με θέρμη, την ίδια αποτυχημένη συνταγή που ακολουθεί εδώ και μήνες, χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψιν του την αδυναμία των πολιτών στην πληρωμή οποιαδήποτε άλλου φόρου.

Προφανώς μετά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι η εκποίηση της περιουσίας των πολιτών. Της περιουσίας που έχει στην κατοχή του το 80% των πολιτών είτε από κάποια κληρονομιά είτε από εργασία δεκάδων ετών και που όπως όλα δείχνουν θα αδυνατεί να συντηρήσει, με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα!

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον και ο αυτός κυβερνητικός στόχος, να έχει την ίδια τύχη με τις αποκρατικοποιήσεις...

 Για την ιστορία, σας παραθέτουμε τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο οικονομικών και θα αποφασίσει την Παρασκευή:

- Επιβολή του φόρου από το πρώτο ευρώ της αξίας των ακινήτων και την κλιμάκωσή του με συντελεστές από 0,05% ή 0,10% έως 1,5% ή 2% για φορολογητέες αξίες ύψους 3 ή 4 εκατομμυρίων ευρώ και άνω.

 - Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και την επιβολή του φόρου με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,05% έως 1,5% ή 2% για φορολογητέες αξίες ύψους 3 ή 4 εκατομμυρίων ευρώ και άνω.

 - Αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ ανά ιδιοκτήτη και την επιβολή του φόρου με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως 1,5% ή 2% για φορολογητέες αξίες ύψους 3 ή 4 εκατομμυρίων ευρώ και άνω.

- Φορολόγηση αγροτεμαχίων βάσει του υφιστάμενου συστήματος αντικειμενικών αξιών γης το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες τιμές αφετηρίας ανά τ.μ. γης, για κάθε δήμο, δημοτικό και κοινοτικό διαμέρισμα της χώρας.

- Φορολόγηση ακινήτων νομικών προσώπων με ενιαία κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο.

 Θα έχει 4 συντελεστές -0,1%, 0,2%, 0,3% και 0,6%- για όλα τα ακίνητα που εκμεταλλεύονται τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ ειδικά για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων (κτίσματα ξενοδοχείων, γήπεδα κ.λπ.) θα εφαρμόζονται μόνο οι χαμηλοί συντελεστές 0,1%-0,3%.

Αγγελική Κιλιντζόγλου
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS