Home » , , , , , » Σήμερα η ψηφοφορία για το φορολογικό

Σήμερα η ψηφοφορία για το φορολογικό

Written By Αόρατος on 11 Ιανουαρίου 2013 | 10:29 π.μ.

Χθες κατά την ομιλία τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο. «Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες» ανέφερε.
Αποκρούοντας τις βολές της αντιπολίτευσης, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως οι εκπρόσωποί της «στερούνται εναλλακτικών προτάσεων». «Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία», παρατήρησε.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ως νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης, τονίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Παρέπεμψε, πάντως, στην άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2013 για την προώθηση του εθνικού φορολογικού σχεδίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, βασικός στόχος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης θα είναι να καταστήσει μεσομακροπρόθεσμα τις ΔOY, κυρίως, ελεγκτικά κέντρα.

Όπως ανέφερε, ακρογωνιαίος λίθος του νέου φορολογικού συστήματος θα είναι η θέσπιση και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού, περιουσιολογίου το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων.

Παράλληλα, εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

newsbomb.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS