Home » , » Τώρα πρέπει νά κατάλαβες!

Τώρα πρέπει νά κατάλαβες!

Written By Αόρατος on 11 Ιανουαρίου 2013 | 1:02 π.μ.

Πρόσφατα, έγινε διεθνής διαγωνισμός, για την πρόκριση αναδόχου προμηθευτή ποντισμένων καλωδίων (σύνδεση όλων των νησιών με την ηπειρωτική χώρα). Μεταξύ των υποψηφίων και η Ελληνική Εταιρεία “Ελληνικά Καλώδια”.
Μαντέψτε ποιός πήρε την δουλειά… Η SIEMENS.
Κόστος έργου 400.000.000 $.
Να, γιατί ήλθε η Frau Merkel, στην Ελλάδα.
ΟΛΟΙ τους …. τενεκέδες!
Κατάλαβες, τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες και υγιείς Ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν, σε διάστημα δύο μηνών, μεγάλα Ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);;;;;
–Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μεγαλομπακάλικα, που, διαφορετικά, δεν θα μπορούσαν να παρεισφρύσουν στην Ελληνική αγορά…
Κατάλαβες, τώρα, γιατί σου δίνανε, τζάμπα, κάρτες οι τράπεζες;
–Για να χρεώνεσαι και να εξαρτάσαι, από αυτές, όλο και περισσότερο. Για να σε βάλουν στο χέρι, να σε κάνουν υποχείριό τους και να σου πάρουν, τελικά, το πατρικό σου, το σπίτι σου, το χωράφι, το μαγαζί σου.

 Κατάλαβες, τώρα, γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
–Για να γίνουν οι γνώστες του παιχνιδιού πάμπλουτοι, σε μια νύχτα, ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα. Για να χάσεις εσύ το κομπόδεμά σου, στο στημένο παιγνίδι του τζόγου και να αναγκαστείς, τα επόμενα χρόνια, να δανειστείς, πέφτοντας στα νύχια των τοκογλύφων τραπεζών.
Κατάλαβες, τώρα, γιατί γουστάρουν τόσο την… “ελεύθερη αγορά”;
–Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου, φτηνά, στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου, και, στη συνέχεια, σε πέταξαν στον ωκεανό, με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες …διατροφής.
Κατάλαβες, τώρα, γιατί οι εκλεγμένοι “αλήτες” μας αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ;
–Για να κάνουν, με τη δυστυχία εκείνων, και εμάς δυστυχισμένους. Και, φυσικά, για να τους προσλάβουν, στην ελεύθερη ζώνη”, που ζητάνε, να τους κοιμίζουν, σε ένα κοντέινερ, να τους πληρώνουν ένα συσσίτιο, για να παράγουν, εντός Ευρώπης, τα γερμανικά προϊόντα, που παράγονται, τώρα, στις μακρινές χώρες τους…

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
– Αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο “οικόπεδο”, το “φιλέτο” της Γης! – και την κοστολογούν, μόλις, 300 δις, συμπεριλαμβανομένων και των …αρχαιοτήτων.

 Κατάλαβες, τώρα, γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια;
–Για να μην μείνει ούτε ένας Έλληνας ατάιστος το κουτόχορτο των λιβαδιών, των στημένων πάνελς, των προσβλητικών ριάλιτις, των ηλίθιων σήριαλς. Για να σε πετάνε, μπαλάκι, από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα, στον απογευματινό πληρωμένο. Από το πρωί, μέχρι το βράδυ, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα”, με καμιά ειδικότητα, να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου, στον αέρα.


Κατάλαβες, τώρα, γιατί σ’ έδιωξαν, από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια ζηλευτή θέση, στο “δημόσιο”;
–Για να μην παράγουμε τίποτα, να αγοράζουμε και να χρωστάμε τα πάντα, να έχουν πολλά να δώσουν, έναντι μιας δραχμής, στους νέους… “εποίκους”.


Κατάλαβες, τώρα, γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα 70 του;
–Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους, χωρίς προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου, με την περηφάνεια της. Αυτή αποτελεί εμπόδιο στα γερμανόφιλα σχέδιά τους, το ξέρουν πολύ καλά, και γι’ αυτό προωθούν την υπογεννητικότητα και τον αφελληνισμό.


Κατάλαβες, τώρα, γιατί, στη Βουλή, δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
–Επειδή κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν καταδέχεται να ανήκει στον θίασο των 300, που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης, μαζί με τις “άγιες οικογένειες” του τόπου. Έτσι, στο θέατρο, που λέγεται Βουλή, δεν θα βρείτε, σήμερα, σχεδόν, κανέναν, από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, ακριβώς, επειδή δεν είναι θεατρίνοι.

 Κατάλαβες, τώρα, γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά;
Γιατί δεν θέλουν Έλληνες, σ’ αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Πηγή
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS