Home » , , , » ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Written By Αόρατος on 31 Ιανουαρίου 2013 | 9:59 π.μ.

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν κομβόι οχημάτων στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, ενώ σύμφωνα με το στρατό της Συρίας τα ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν και τον εναέριο χώρο και επιτέθηκαν σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στην Τζαμραγια, κοντά στη Δαμασκό.
«Ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας τα ξημερώματα και επιτέθηκαν σε ερευνητικό κέντρο που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για την ενίσχυση της άμυνας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συριακός στρατός, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο SANA, την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Το χτύπημα ήρθε μετά από σειρά αποτυχημένων προσπαθειών τους τελευταίους μήνες από τρομοκρατικές ομάδες να καταλάβουν την περιοχή», σημειώνεται. Όπως αναφέρεται τα ισραηλινά μαχητικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας μέσω του Mount Hermon.


«Εξαπέλυσαν μια μεγάλη επίθεση βομβαρδίζοντας την περιοχή και προκαλώντας μεγάλης κλίμακας υλικές ζημιές και καταστροφή του κτιρίου». Από την επίθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία, όπως σημειώνει το Al Jazeera, επικαλούμενα αξιωματούχους και διπλωμάτες, ανέφεραν πως το Ισραήλ διεξήγαγε επίσης μια αεροπορική επιδρομή στο εσωτερικό της Συρίας κοντά στα σύνορα με το Λίβανο χτυπώντας ένα κομβόι φορτηγών, που μετέφεραν όπλα. Η επίθεση επιβεβαιώθηκε και από τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία.

Αξιωματούχοι στην περιοχή ανέφεραν πως το Ισραήλ προγραμμάτιζε εδώ και ημέρες μια αεροπορική επιδρομή για να χτυπήσει ένα κομβόι που θα μετέφερε όπλα από τη Συρία στο Λίβανο για τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα όπλα που μεταφέρονταν ήταν τελευταίας τεχνολογίας και μεταξύ αυτών ήταν και αντιαεροπορικοί πύραυλοι, που όπως αναφέρεται, θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση για τη Χεζμπολάχ και να την ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό.

Μέχρι αυτήν την ώρα, ΗΠΑ κα Ισραήλ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες. «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για αυτές τις αναφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, παραπέμποντας στην κυβέρνηση του Ισραήλ για περισσότερες πληροφορίες.

πηγή: tvxs.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS