Home » , , , » Μπίζνες δισ. με τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων φορολογουμένων

Μπίζνες δισ. με τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων φορολογουμένων

Written By Αόρατος on 8 Ιανουαρίου 2013 | 6:59 μ.μ.

Το απόλυτο χάος επικρατεί στη γενική γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών καθώς όλα τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων φορολογουμένων βρίσκονται απροστάτευτα απέναντι σε συμμορίες που τα διοχετεύουν σε ειδικευμένες εταιρείες οι οποίες τα βγάζουν σε πλειστηριασμό.
Αυτή η ιδιότυπη και άκρως παράνομη οικονομική κατασκοπεία δημιουργεί ένα τζίρο πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καθώς τα προσωπικά στοιχεία είναι περιζήτητα. Τα ψάχνουν όλοι και πολλοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς γίνονται κάτοχοι όλου του προσωπικού, οικονομικού και καταναλωτικού προφίλ του κάθε πολίτη.

Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέλαβε τους υπευθύνους εταιρείας πληροφορικής στη Δάφνη αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου καθώς αποδεικνύεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μια δράκα επίορκων υπαλλήλων που διοχέτευσε στην αγορά δεκάδες εκατομμύρια (150.000.000 κατά μία εκτίμηση) αρχεία προσωπικών δεδομένων. Η δε ταρίφα για το κάθε στοιχείο ξεκινούσε από μερικές δεκάδες και έφτανε σε εκατοντάδες ευρώ.

Στοιχεία που περιέχουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις, τα χρέη των πολιτών, στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για τα ΙΧ και τα ακίνητα των πολιτών, τις δόσεις που χρωστούν στις εφορίες και σχεδόν όλα τα στοιχεία των συναλλαγών τους με το δημόσιο.

Η είδηση είναι πολύ μεγάλη για να περάσει στα ψιλά και ανοίγει μια πολύ μεγάλη συζήτηση ενόψει της διεύρυνσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα όταν όλες οι υπηρεσίες θα είναι διασυνδεδεμένες και τα στοιχεία των πολιτών θα βρίσκονται στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού για ελέγχους και διασταυρώσεις.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η ασφάλεια δικτύων και υπολογιστών καθώς η προστασία των κρατικών βάσεων δεδομένων είναι σε εμβρυακή κατάσταση και η μη κλοπή τους επαφίεται στην εντιμότητα των υπαλλήλων που διαχειρίζονται τα αρχεία αυτά.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι όχι μόνο να συλλαμβάνονται οι μεσάζοντες που μεταπωλούν τα προσωπικά δεδομένα, αλλά να ξεριζωθούν τα επίορκα κυκλώματα που τα αφαιρούν από τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.

Το πρώτο κρούσμα το Νοέμβριο

Οπως προκύπτει από τις πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων στην συνέχεια της έρευνας που είχε πραγματοποιήσει, το Νοέμβριο, όταν είχαν ανακαλυφθεί σε κατοχή ενός 35χρονου τα φορολογικά στοιχεία εννιά εκατομμυρίων πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει από το υπουργείο Οικονομικών στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων 9.000.000 πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε δοθεί τότε δεν διευκρινίστηκε από που προέρχονται τα εν λόγω στοιχεία, ωστόσο, βάσει των στοιχείων που είχε καταφέρει να αποσπάσει γίνεται αντιληπτό ότι τα στοιχεία αποσπάστηκαν από κάποια υπηρεσία του κεντρικού κράτους.

Από την Αστυνομία, έγινε γνωστό πως η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε, αμέσως, διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφερε να εντοπίσει τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του 35χρονου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.

Η μαϊμού επίθεση των anonymous

Δεν είναι άσχετη με την κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών η υπόθεση κλοπής -τον Οκτώβριο- αρχείων από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους που αρχικά κάποιοι προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως επίθεση των Anonymous.

Τελικά, όπως είχε γνωματεύσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επρόκειτο για μια επιχείρηση οργανωμένη μέσα από το υπουργείο με δράστη οργανωμένο κύκλωμα που αφαιρεί συστηματικά απόρρητα έγγραφα από το υπουργείο.


Πηγή: iefimerida.gr

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS