Home » , , , , » Από σήμερα «δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»

Από σήμερα «δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»

Written By Αόρατος on 12 Ιανουαρίου 2013 | 10:08 π.μ.

Η αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής τίθεται σε ισχύ από σήμερα.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο με τις αποδείξεις θα λειτουργήσει ως ένα μέτρο που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά .

Η πινακίδα θα πρέπει να αναγράφει ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Το πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση θα είναι 1000 ευρώ ενώ αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.


Πηγή: iefimerida.gr


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS