Home » , , , , » Με τα μάτια του Αλέξη

Με τα μάτια του Αλέξη

Written By Αόρατος on 29 Ιανουαρίου 2013 | 11:19 π.μ.

Στην εκπομπή της Έλλης Στάη, «Με τα μάτια της συμβασιούχας», μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στην αρχή της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν φανερά επηρεασμένος από το τζετ λαγκ του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά, όσο περνούσε η ώρα και πλησίαζε μεσημέρι στην Ουάσινγκτον, βελτιωνόταν συνεχώς.
Η «μαχητικότητα» της Έλλης Στάη δημιούργησε σε πολλούς αφελείς και αθώους τηλεθεατές την εντύπωση πως επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εγώ -που την έχω σπουδάσει την Έλλη από την εποχή που εκείνη ξεκινούσε στην ΕΡΤ και εγώ ξεκινούσα το νηπιαγωγείο και ξέρω πόσο γάτα είναι- κατάλαβα αμέσως πως του κάνει πάσες για να δίνει ωραίες απαντήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να του είχε δώσει τις ερωτήσεις από πριν.

Το φλερτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Έλλη Στάη είχε ξεκινήσει από πέρσι και κορυφώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να συμμετέχει στον συντονισμό του debate Σαμαρά-Τσίπρα και η Έλλη Στάη, αλλά η Νέα Δημοκρατία διαφώνησε γιατί ο Αλέξης και η αειθαλής Έλλη θα έμοιαζαν με όμορφο, νεαρό και ερωτευμένο ζευγάρι, και ο Σαμαράς με πορνόγερο που θέλει να μπει ανάμεσά τους.

Στη χτεσινή του συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε –αναφερόμενος στο το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες- πως «ακόμα και με τον διάολο θα πάμε αν είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» αλλά η Έλλη Στάη το εξέλαβε ως προσωπικό κομπλιμέντο γιατί έχει το διάολο στο κορμί της.

Η Έλλη Στάη αναφέρθηκε στη Βίλλα Αμαλίας και έκανε μόνη της τη διαπίστωση πως δεν πρόκειται για βίλα αλλά για ένα συνηθισμένο παλιό κτίριο, οπότε θα πρέπει να δεχτούμε την άποψή της γιατί η Έλλη ξέρει καλά από βίλες και μέγαρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδος αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν τον ρώτησε κανείς για τη Βίλλα Αμαλίας, γιατί αυτοί οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν την εμπειρία της Έλλης Στάη στη μάχιμη δημοσιογραφία και στο real estate, και δεν ξέρουν από φλέγοντα πολιτικά ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέταξε με άνεση τις ερωτήσεις της Έλλης Στάη και είπε όλα αυτά τα ωραία που λέει πάντα αλλά δεν πρόκειται να κάνει ποτέ –γιατί, αν γίνει πρωθυπουργός, θα υπογράψει ένα ωραίο νέο μνημόνιο και καλά θα κάνει γιατί αυτός ο μαλάκας λαός αυτό αξίζει-, ενώ τόνισε πως «ούτε ένα παιδί πέντε ετών δεν πιστεύει πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης και της Τρόικας θα αποδώσει», κάνοντας την 4χρονη Έλλη Στάη να έχει τις αμφιβολίες της.

Η Έλλη Στάη επέμενε να μάθει πότε θα γίνουν εκλογές και με ποιον θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει πρώτο κόμμα –εκτός βέβαια από τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση και τον Μπόμπολα που είναι σίγουροι σε κάθε κυβέρνηση- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε πως τον ρωτάει επειδή ήθελε να κανονίσει τις τετράμηνες διακοπές της και για να διαπιστώσει αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό της στην ΕΡΤ, οπότε την άφησε με την αγωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως υπάρχουν δέκα οικογένειες που ελέγχουν τα πάντα στην Ελλάδα και ξέχασε να πει πως υπάρχουν και μερικά ακόμα εκατομμύρια οικογένειες που δεν θέλουν δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία αλλά ονειρεύονται να γίνουν μια από αυτές τις δέκα οικογένειες, για να πίνουν το αίμα των υπολοίπων οικογενειών.

Η Έλλη Στάη έκανε πως δεν άκουσε για τις δέκα οικογένειες –γιατί δεν της αρέσει να μιλάει στην τηλεόραση για τις παρέες της- και θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως στην προηγούμενη συνέντευξη που της παραχώρησε της είχε πει πως «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Ο Αλέξης Τσίπρας της είπε με νόημα πως με τη λέξη «φετίχ» το μυαλό πάει σε πιο ευχάριστα πράγματα από το νόμισμα, και τότε η Έλλη Στάη του έκανε ματάκια και του είπε για την γραβάτα που δεν φοράει, οπότε όλοι καταλάβαμε το ερωτικό παιχνίδι που παιζόταν μπροστά στα μάτια μας και πως το φετίχ ήταν η γραβάτα του Αλέξη που του την είχε βγάλει η Έλλη, για να την βάλει κάτω από το μαξιλάρι της, ενώ δεν αποκλείεται να είχε χώσει την μεταξωτή κιλότα της στην τσέπη του σακακιού του Αλέξη.

Η Έλλη Στάη είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως κι αυτή θέλει πολύ να βοηθήσει τον κόσμο –πέρα από την τεράστια βοήθεια που του δίνει με την καθημερινή παρουσία της επί 30 χρόνια στην τηλεόραση- και τότε ο Αλέξης Τσίπρας την κάλεσε να πάει μαζί του στα μπλόκα των αγροτών αλλά οι αγρότες και τα χωράφια δεν απασχόλησαν ποτέ την Έλλη, αφού είναι μόνο εσωτερικού χώρου με πλούσια διακόσμηση, ενώ και ο Αλέξης καλά θα κάνει, αν πάει στα μπλόκα των αγροτών, να μη φορέσει το ροζ πουκάμισο που φορούσε χτες και που αντικατέστησε εκείνο το ωραίο κόκκινο πουκάμισο που φορούσε όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Βέβαια, μπορεί να είναι το ίδιο και να ξεθώριασε.

(Νοσταλγώ την εποχή που η Έλλη Στάη –αλλά και όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι- δεν έκαναν «επιθετικές» συνεντεύξεις αλλά ξεκάθαρες αγιογραφίες πολιτικών. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια: «Ο Άγιος Γεράσιμος, η συνάδελφος και το στριπ τάβλι».)

pitsirikos
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS