ΕΝΑ ΚΟΥΪΖ!

Written By Αόρατος on 13 Ιανουαρίου 2013 | 5:15 π.μ.

"Ποια ειν΄ η χώρα όπου:
1.-Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
2.-Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια.Οι τράπεζές της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν-σύμφωνα με το νόμο-σ΄ όλους τους πολίτες της με μηδενικό επιτόκιο.
3.-Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4.-Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια(περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) απ΄ την κυβέρνηση, για ν΄ αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειάς τους.
5.-Η παιδεία κι η ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν.Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή.Το ποσοστό αυτό όταν "έφυγε" ήταν 83%.
6.-Όσοι αποφάσιζαν ν΄ ακολουθήσουν το επάγγελμα τ΄ αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
7.-Όσοι δε μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση απ΄ την κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό(συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).
8.-Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9.-Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.
10.-Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια(σήμερα τα κεφάλαια αυτά έχουν "παγώσει" παγκοσμίως).
11.-Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτησή του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρις ότου έβρισκε εργασία.
12.-Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
13.-Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.
14.-Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.
15.-Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.
16.-Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου(γνωστό ως Great Man-Made River), ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σ΄ ολόκληρη την ερημώδη χώρα.
Τη βρήκατε;Όχι δεν είναι καμιά απ΄ τις "πολιτισμένες" και βιομηχανικές χώρες του δυτικού ημισφαιρίου.Μιλάμε για τη Λιβύη του "κακού" Καντάφι(ναι σωστά διαβάσατε) και γι΄ αυτό στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι:Total, ENI, BP, Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.Καλώς ορίσατε στο φαρισαϊκό-δολοφονικό κόσμο της Χρεοκρατίας..."
Υ.Γ.:Η ελεύθερη έκφραση είναι συμπεριφορά ελεύθερων ανθρώπων.Ο άνθρωπος κατά κανόνα ειν΄ αχάριστος.Βαριέται ακόμα κι όταν του κάνεις όλες τις επιθυμίες και μάλιστα γίνεται ύπουλος εχθρός σου.Με τη λογική αυτή τα ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν αντέχουν στο χρόνο, όσο δίκαια, αντικειμενικά και χρήσιμα στο λαό κι αν είναι.Η δημοκρατία έχει το πλεονέκτημα της εναλλαγής και κατά συνέπεια το στοιχείο της όποιας ανανέωσης κι επομένως δεν καθίσταται βαρετή.Γι΄ αυτό ας θυμηθούμε τον εξοστρακισμό του δίκαιου Αριστείδη της αρχαίας Αθήνας.

 aga-thi
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS