Home » , » «Δικέφαλοι» σε αντίθετες πτήσεις

«Δικέφαλοι» σε αντίθετες πτήσεις

Written By Αόρατος on 8 Ιανουαρίου 2013 | 2:05 μ.μ.

Αναμφίβολα το 2013 θα είναι σημαντική χρονιά για την επιβίωση της ΑΕΚ. Το νούμερο τρία σε τίτλους πίσω από τα άλλα δύο μέλη του τέως ΠΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δίνει πλέον αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού.
 Γεγονός πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ η οποία βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο καθώς τα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται και βέβαια εάν συνεχιστούν τότε το... μοιραίο δύσκολα θα αποφευχθεί.

 Η ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα ήταν η 10η και μ’ αυτήν η «Ενωση» έγινε η πρώτη ομάδα στο εν εξελίξει πρωτάθλημα που φτάνει διψήφιο αριθμό. Η φτωχή συγκομιδή των μόλις 12 πόντων σε 16 αγώνες είναι η χειρότερη του κλαμπ από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τη σεζόν 1983-84 όταν είχε  καταταγεί έβδομη στο φινάλε ο απολογισμός ήταν 12 νίκες, άλλες τόσες ήττες και έξι ισοπαλίες. Μόνο με θαύμα, στις 14 αγωνιστικές που απομένουν η ΑΕΚ θα κάνει λιγότερες από δύο ήττες... Είναι επίσης σπάνιο γεγονός ο διψήφιος αριθμός σε χαμένα ματς καθώς μέχρι τώρα μόνο σε τέσσερις σεζόν έχει καταγραφεί στα στατιστικά του «Δικέφαλου». Ακόμη άξια αναφοράς είναι η πενιχρή συγκομιδή μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο καθώς σε οκτώ αναμετρήσεις έχει υποστεί επτά ήττες και μόνο στη Βέροια πήρε το (απροσδόκητα άνετο) τρίποντο.

Από τα υπόλοιπα στατιστικά της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ξεχωρίζει σαφώς το 4-1 του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή καθώς πέρασαν 38 χρόνια από τότε που ο «Δικέφαλος» της Μακεδονίας είχε πανηγυρίσει τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν στις 10 Νοεμβρίου 1974 απέναντι στον Ηρακλή. Σύμπτωση ότι το πρώτο ημίχρονο είχε λήξει 1-0. Ακόμη μεγαλύτερη ότι ο «Γηραιός» είχε προηγηθεί με αυτογκόλ!

Πρώτη εντός έ δρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Λεβαδειακό έπειτα από 12 συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Τέλος η 16η αγωνιστική είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή ικανών κεφαλοσφαιριστών καθώς με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκαν τα 10 από τα 16 γκολ που μπήκαν το Σαββατοκύριακο.


 Πηγή: pamesports
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS