Home » , , , , , » Σε δίκη Ακης, Βίκυ, Γκούντρουν και Αρετή Τσοχατζοπούλου - Τι προτείνει ο εισαγγελέας

Σε δίκη Ακης, Βίκυ, Γκούντρουν και Αρετή Τσοχατζοπούλου - Τι προτείνει ο εισαγγελέας

Written By Αόρατος on 19 Ιανουαρίου 2013 | 9:55 π.μ.

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 20 από τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση του Τσοχατζόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της ανάκρισης που αφορά στις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Την τελική απόφαση για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη θα πάρει σε λίγο καιρό το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη οι:

Ακης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών «δεξί του χέρι», ο  Γιάννης Σμπώκος πρώην γ.γ. Εξοπλισμών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, ο Αστέριος Οικονομίδης επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, η Ταλίτα Τσεκούρα δικηγόρος, η Αικατερίνη Σταμάτη, ο Παναγιώτης Σταμάτης, ο Οράτιος Μελάς εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο δικηγόρος Σπυρίδων Χατζηνικολάου, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης.

Στην ογκώδη πρότασή του ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση, μόνο για τον Ευτύχιο Ατσοπάρδη, εκπρόσωπο της εξωχώριας εταιρίας Bluebell δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη και εισηγείται να μην διατυπωθεί σε βάρος του κατηγορία.

Η εισαγγελική κρίση δέχεται ότι ο πρώην υπουργός συνέστησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό να αποκρύπτει χρήματα από δωροδοκίες που έλαβε ως υπουργός Αμυνας για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων κατά την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αξιολόγησε ο κ. Καραγιάννης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνέστησε αρκετές υπεράκτιες εταιρείες, με πρόσωπα εμπιστοσύνης του που φαινόταν ως διαχειριστές ή εκπρόσωποι τους, οι οποίες μέσω αγορών ακινήτων ή άλλων δραστηριοτήτων που εμφάνιζαν, ουσιαστικά «ξέπλεναν» τα παράνομα ποσά που αθροίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο εισαγγελέας Εφετών εισηγείται για κάποιους εκ των κατηγορουμένων την απαλλαγή τους για επιμέρους πράξεις.


Πηγή:  iefimerida.gr


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS