Home » , , » Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Written By Αόρατος on 25 Ιανουαρίου 2013 | 9:59 π.μ.

Σε επέμβαση στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια προχώρησε η Αστυνομία στις 3:40 τα ξημερώματα προκειμένου να απομακρύνει τους απεργούς που βρίσκονταν οχυρωμένοι εντός των εγκαταστάσεων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευσή τους.
Άνδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου όπου βρίσκονταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

 Έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.

 Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

 Οι εργαζόμενοι παρέμεναν κλεισμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίταξη των συρμών και η επιστράτευση των ιδίων, έχοντας και τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλα μέσα μεταφοράς. Νωρίτερα, ανέφεραν ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με νομικούς.

 Υπογράμμισαν δε πως με την απόφασή αυτή "δεν σταματάει το μένος και η οργή των εργαζομένων απέναντι σε όσους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση", συμπληρώνοντας πως η "τρομοκρατία της επίταξης δεν θα περάσει".

 Φύλλα πορείας

 Δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως οι πρωθυπουργικές αποφάσεις για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ και την επίταξη των πάγιων στοιχείων και του τροχαίου υλικού της Αττικό Μετρό.

 Η πρώτη απόφαση Σαμαρά προβλέπει την "πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ και εξουσιοδότηση Υπουργών να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών αυτών, καθώς και της χρήσης των ακινήτων και κινητών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου".

Ο πρωθυπουργός επικαλείται την "επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (ΑΜΕΛ ΑΕ, ΗΣΑΠ ΑΕ και ΤΡΑΜ ΑΕ), που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και υγεία από την παρατεινόμενη μη δυνατότητα χρήσης των μέσων σταθερής τροχιάς".

 Έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 2.500 φύλλα πορείας, τα οποία επιδίδονται στους απεργούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ.

 Οι δικαστικοί επιμελητές θυροκολλούσαν τα φύλλα πορείας στις οικίες των απεργών που βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο.

 Την ίδια ώρα, την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ζητά για τους απεργούς του Μετρό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

 Η Π. Φάκου απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS