Home » , , , » Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου με μία ματιά

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου με μία ματιά

Written By Αόρατος on 14 Ιανουαρίου 2013 | 10:39 π.μ.

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό και οπι έξτρα φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "4+1 "ταμίες" της HSBC για τη λίστα Λαγκάρντ".

Η εφημερίδα γράφει "οι ξένοι και ο Ελληνας (Κωνσταντίνος Λαναράς), που ανέλαβε αργότερα το fund του Σάμπι Μιονί, γνωρίζουν τα μυστικά για τους καταθέτες της ελβετικής τράπεζας που ερευνά τώρα το ΣΔΟΕ. Σήμερα ή αύριο (ως ύποπτος) ο Ι.Διώτης στον εισαγγελέα! Τι λέει ο Καπελέρης για τον Παπακωνσταντίνου".

ΕΘΝΟΣ: "Εξτρα φόροι για τους 9 στους 10 φορολογουμένους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυσβάστακτα βάρη καλούνται να σηκώσουν φέτος οι φορολογούμενοι κυρίως οι μισθωτοί, κυρίως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια. Σε ποσοστό 90% θα πληρώσουν περισσότερους φόρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο πραγματικός πόλεμος θ'αρχίσει από την Κίνα!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρωσική προφητεία για τον ...Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο αμέσως μετά τον Β' με τη Γερμανία, του Γέροντα Θεοδόσιου του Μινβόντι."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόστιμα-φωτιά από την εφορία σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινά σαφάρι ελέγχων με πρόσθετους φόρους-σοκ για μη έκδοση αποδείξεων, ανακριβή φορολογικά στοιχεία και εικονικά τιμολόγια. Χαράτσι πολυτελείας από το 2014 ετήσιος φόρος σε ΙΧ άνω των 1.928 κυβικών, σκάφη και πισίνες".

ΕΣΤΙΑ: "Θετικές πτυχές του φορολογικού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κύριο μειονέκτημα του νέου φορολογικού νόμου που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή είναι οι αδικίες που προκαλεί μεταξύ των διάφορων κατηγοριών φορολογουμένων. Σημαντική μείωσις του ανωτάτου συντελεστού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι παγίδες του νέου φορολογικού".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με το νέο καθεστώς, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα από 15.000 το χρόνο και άνω θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φορο εισοδήματος από 140 ευρώ έως 3.470 ευρώ σε σχέση με το 2012. Παράλληλα θα επιβαρυνθούν περαιτέρω όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τις αποδείξεις που απαιτούνται και θα αναγκαστούν να καταβάλουν επιπλέον φόρο 22%."

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η ΕΥΠ το'μαθε νωρίς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολύ νωρίς, από την άνοιξη ακόμη του 2010, η ΕΥΠ γνώριζε την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, αν δεν την είχε ήδη στην κατοχή της. Ο τότε επικεφαλής της υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Μπίκας, είχε ενημερώσει αμέσως τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, όπως ο ίδιος είχε πει στη Βουλή".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Η Βουλή εκχωρεί την εθνική κυριαρχία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα η τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος. Κράτος και Τράπεζα της Ελλάδος απεμπολούν τα δικαιώματά τους. Τι προβλέπει ο κατεπείγων νόμος που περιλαμβάνει το ΦΕΚ 240/2012 και τροποποιεί τις τρεις δανειακές συμβάσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Διπλό χαράτσι για τη ΔΕΗ και τα ΙΧ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε... δόσεις έρχεται ο πικρός λογαριασμός του 2013, που περιλαμβάνει πλήθος επιβαρύνσεων, εισοδηματικών αλλά και φορολογικών:ανακοινώθηκε χθες ένα μέρος των ανατιμήσεων που αναμένονται για τη φετινή χρονιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες κατατέθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής προς κύρωση στη Βουλή, περιλαμβάνεται και ένας νέος φόρος πολυτελείας-έκπληξη για χιλιάδες κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, όπως και σκαφών άνω των έξι μέτρων".

6ΜΕΡΕΣ: "Νάρκες made in England".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η βουλή ψηφίζει σήμερα και μέσω αγγλικού δικαίου καταργεί πλήρως την εθνική μας κυριαρχία. 14-1-2013: η Ελλάδα δεν μπορεί να επικαλεσθεί λόγους υπέρτερου εθνικού συμφέροντος για να προστατεύσει την περιουσία της".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αυξήσεις 9,2% στο ηλεκτρικό ρεύμα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρόταση-έκπληξη από Cosco για ΟΛΠ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επενδυτικό σχέδιο 1 δισ.ευρώ για το λιμάνι του Πειραιά. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 60% του Οργανισμού. Οι Κινέζοι περιμένουν την οριστικοποίηση των όρων αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ. Σχέδιο για μετατροπή του Πειραιά σε πύλη εισόδου προϊόντων προς Ευρώπη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ερχονται βαριές ποινές κατά της φοροδιαφυγής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποινές-φωτιά σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που θα εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν από 1-1-2013, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο επικυρώνονται νομοθετικά διατάξεις που περιελήφθησαν αρχικά σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου."





Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS